Κλειστός ο δρόμος στην Παλαιόχωρα – Εν αναμονή της πρότασης των γεωλόγων

17.43

Απίστευτη είναι η εικόνα του δρόμου Παλαιόχωρα Κουντούρα λόγω κατολίσθισης που σημειώθηκε την Κυριακή τα ξημερώματα, λίγο πριν τις 6 στο ύψος του Βόλακα. Αυτή δεν ήταν η πρώτη καθώς πριν από περίπου 10 μέρες αποκολλήθηκε ένας ακόμα τεράστιος βράχος από την κακοκαιρία Ελπίδα, ενώ όλες αυτές τις μέρες κατρακυλούν από την πλαγιά διαρκώς βράχοι, πέτρες και χώματα.

Ευτυχώς η ώρα ήταν τέτοια που από το σημείο δε διέρχονταν οχήματα ενώ για λόγους ασφαλείας ο δρόμος έχει κλείσει από χτες και θα παραμείνει κλειστός όσο χρειαστεί σημειώνει ο Δήμαρχος αφού το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και έχουν κληθεί γεωλόγοι και από την Αθήνα για να μελετήσουν το σημείο και να συντάξουν ένα πόρισμα για το πως μπορεί να γίνει η αποκατάσταση της πλαγιάς η οποία καταρρέει.

Να θυμίσουμε πως στην πλαγιά είχαν γίνει εργασίας αντιστήριξης με την τοποθέτηση προστατευτικού πλέγματος το οποίο όμως δε θα μπορούσε να συγκρατήσει την πλαγιά σε περίπτωση αποκόλλησης βράχων.

Σύμφωνα με τον κ. Περράκη οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθήσουν εναλλακτικές διαδρομές οι οποίες είναι μεν πιο μακριές και απαιτούν περισσότερο χρόνο, αλλά μέχρι να αποφανθούν οι γεωλόγοι δεν μπορεί να γίνει η απομάκρυνση των βράχων.