Έκλεβε τους επιβάτες του πλοίου στο δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά

08.38

Στην σύλληψη ενος 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν χθές τα στελέχοι του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.

Συγκεκριμένα ο 30χρονος αλλοδαπός με καταγωγή απο το Μαρόκο εντοπίστηκε απο το πλήρωμα του πλοίου και παραδόθηκε σε στελέχη του Λιμεναρχείου, ο οποίος κατηγορείτε για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατα την διάρκεια του ταξιδιού απο Πειραιά προς Σούδα. Μαζί του φέρεται να υπήρξε και συνεργός ο οποίος όμως
αναζητείται από την Λιμενική Αρχή.

Συγκεκριμένα είχε κλέψει 9 συσκευές κινητών τηλεφώνων, 5 ζεύγη γυαλιών, 1 φορητό φορτιστή, 2 ηλεκτρονικά τσιγάρα, 1 τραπεζική κάρτα, 1 ηχείο, 1 ηχείο-ράδιο, 1 δερμάτινη θήκη καπνού, 1 δερμάτινη θήκη καρτών, 1 πορτοφόλι, 1 αντάπτορα, 1 ρολόι χειρός, 1 tablet. 

Να προσθέσουμε ακόμα οτι βρέθηκε στην κατοχή του δράστη πλαστική σακούλα η οποία περιείχε σκόνη λευκού χρώματος, μικτού βάρους ενός γραμμαρίου (1,00γρ.), η οποία πιθανόν είναι ναρκωτική ουσία.Να επισημάνουμε οτι ο δράστης δεν διαθέτει νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σε ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Χανίων αναφέρονται και τα εξής:

"Τα παραπάνω κλαπέντα αντικείμενα φυλάσσονται στην Υπηρεσία μας όπου οι ιδιοκτήτες τους προσέρχονται, τα αναγνωρίζουν και τους αποδίδονται με σχετική έκθεση. Επειδή όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδοθεί στο σύνολό τους παρακαλούνται όσοι εκ των επιβατών του συγκεκριμένου δρομολογίου έπεσαν θύματα κλοπής να επικοινωνούν με το Γρ. Ασφάλειας της Υπηρεσίας μας (Ακτή Τομπάζη 21, Ενετικός Λιμένας Χανίων, τηλ.: 28210-98888).

 3.- Σημειώνεται ότι για την διευκόλυνση της διαδικασίας παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται με νόμιμα παραστατικά κατοχής των κλαπέντων αντικειμένων, όπου είναι αυτό δυνατόν.

 4.- Παρακαλούμε όπως δημοσιεύσετε στα μέσα που διαχειρίζεστε το παρόν δελτίο τύπου χωρίς χρέωση για την Υπηρεσία.

Την προανάκριση θα πραγματοποιήσει η οικεία Λιμενική Αρχή.