Κοινή επιστολή των Δημάρχων του Νομού για την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

12.19

Οι επτά Δήμαρχοι του νομού Χανίων στηρίζουν την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων στην απόφασή της για την επιβεβλημένη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας ώστε να παραμείνει στα χέρια των συνεταίρων της.
Η Τράπεζα Χανίων στα είκοσι χρόνια λειτουργίας της έχει προσφέρει πολύ σημαντικές υπηρεσίες στη στήριξη της οικονομίας των Χανίων αλλά και της Κρήτης γενικότερα.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας από τους ήδη υπάρχοντες μετόχους της αλλά και νέους, κρίνεται απαραίτητη για την διατήρηση του συνεταιριστικού χαρακτήρα της τράπεζας, για την διασφάλιση της επένδυσης των 23000 μετόχων της, για την συνέχιση του αναπτυξιακού και κοινωνικού έργου της τράπεζας στα Χανιά και το νησί μας.

Είναι τεράστια η συμβολή της τράπεζας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, είτε μέσω της στήριξης τοπικών επιχειρήσεων με την μορφή της χρηματοδότησης, είτε με την ίδια την συμμετοχή της, όπως στις εταιρείες (ΧΙΩΤΑΚΗΣ, ΒΙΟΧΥΜ, ΚΡΙΑΡΑΣ, ΑΒΕΑ), είτε με πρωτοβουλίες της τράπεζας για την δημιουργία νέων δυναμικών εταιρειών όπως (κρητικά ακίνητα Α.Ε), είτε με πρωτοβουλίες δημιουργίας νέων αναπτυξιακών υποδομών όπως το επιχειρηματικό πάρκο στην Μαλάξα.

Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε επίσης τον κοινωνικό ρόλο της Τράπεζας που παρέχει μεταξύ άλλων στήριξη στις πιο αδύναμες οικονομικά ομάδες ενώ προσφέρει σημαντική βοήθεια στην ανάπτυξη του πολιτισμού και του αθλητισμού στον τόπο μας.

Η Τράπεζα Χανίων συμβάλλει σημαντικά στη χρηματοδοτική στήριξη των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες συχνά δεν περιλαμβάνονται στις αγορές-στόχους των τοπικών υποκαταστημάτων των εμπορικών τραπεζών.

Η απώλεια του ελέγχου της τράπεζας Χανίων από τους μετόχους της και την τοπική κοινωνία θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την οικονομία και την κοινωνία του τόπου μας.
Η συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της κοινωνίας των Χανίων και της Κρήτης όλης, είναι μία συμφέρουσα επένδυση για τον κάθε επενδυτή ατομικά γιατί η προσφορά των μετοχών είναι σε πολύ συμφέρουσα τιμή, αλλά είναι ταυτόχρονα πολύ συμφέρουσα για την ίδια την τοπική μας κοινωνία.

Ας βιαστούμε, μέχρι τις 10 Δεκέμβρη, να στηρίξουμε με την συμμετοχή μας ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία ανάπτυξης που έχουμε δημιουργήσει στον τόπο μας, για να μην επιτρέψουμε σε άλλα συμφέροντα να εκμεταλλευτούν αυτό που εμείς δημιουργήσαμε με τις οικονομίες και τον κόπο μας.

Ο Δήμαρχος Χανίων                        Ο Δήμαρχος Πλατανιά

Αναστάσιος Βάμβουκας                  Ιωάννης Μαλανδράκης

Ο Δήμαρχος Σφακίων                      Ο Δήμαρχος Κισσάμου

Ιωάννης Ζερβός                                Θεόδωρος Σταθάκης

Ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου    Ο Δήμαρχος Αποκορώνου

Ιωάννης Περράκης                           Χαράλαμπος Κουκιανάκης

Η Δήμαρχος Γαύδου

Ευαγγελία Καλλινίκου