Κομμένες οι πτήσεις από Μάαστριχτ Ολλανδίας προς Κρήτη!

09.15

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, η αεροπορική εταιρεία Transavia σταματά τις πτήσεις της από το αεροδρόμιο του Μάαστριχτ της Ολλανδίας προς την Κρήτη από το επόμενο καλοκαίρι, καθώς το αεροδρόμιο είναι περίπου χρεοκοπημένο και προχωρεί σε μεγάλες περικοπές στη λειτουργία του!

Παράλληλα, η εταιρεία, υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρεί τα ασύμφορα τα 2 εβδομαδιαία δρομολόγια προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, επειδή δεν είχαν μεγάλη ζήτηση. Σε ανάλογη κίνηση προχωρεί προς το αεροδρόμιο της Αττάλεια, στην Τουρκία.

Το πρόβλημα πάντως – και ανεξάρτητα από τις μικρές ή μεγαλύτερες συνέπειες για τον κρητικό τουρισμό την ερχόμενη σεζόν, δε σχετίζεται με την Κρήτη, αλλά με τα προβλήματα οικονομικής λειτουργίας του ολλανδικού αεροδρομίου το οποίο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ολλανδίας, γενικά έχει μικρή κίνηση και είναι χαρακτηριστικό ότι τον φετινό χειμώνα θα έχει μόνο 6 πτήσεις την εβδομάδα. Ακριβώς λόγω αυτών των προβλημάτων, οι αρχές αποφάσισαν να κάνουν περικοπές 6 εκατ. ευρώ στα λειτουργικά του έξοδα.

Ο διευθυντής της Transavia στο ολλανδικό αεροδρόμιο, Sander Heijmans, δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια είχαν μικρό ενδιαφέρον και λίγους επιβάτες που ήθελαν να κάνουν μέσω του Μάαστριχτ το ταξίδι προς την Κρήτη και την Αττάλεια.

Η Transavia είχε από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο 2 πτήσεις την εβδομάδα προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Ο εκπρόσωπος της Transavia δήλωσε πάντως ότι η προσοχή της αεροπορικής εταιρείας θα επικεντρωθεί στα αεροδρόμια του Ρότερνταμ και του Αϊντχόβεν.

Candianews με πληροφορίες από nos.nl και daskapital.nl