Κορωνοϊός: Η κυβέρνηση εισηγείται νέα χαλάρωση στα μέτρα -Και όρθιοι στη διασκέδαση – Πληρότητα άνω του 50% στα γήπεδα

12.51

Προς νέα χαλάρωση οδεύουν, όπως όλα δείχνουν, τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εισηγείται στην επιτροπή των ειδικών να εξετάσει την επιστροφή των ορθίων στη διασκέδαση, αλλά και την επιστροφή περισσότερων φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων, βάζοντας τον πήχη της πληρότητας στο 50%.

Η πρόταση για χαλάρωση των μέτρων συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το πρωί, στην καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας για την πανδημία. Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για τον κορωνοϊό.

Και την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση είχε ζητήσει από την επιτροπή να εξετάσει τη χαλάρωση των μέτρων και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, ωστόσο οι ειδικοί δεν προχώρησαν σε κάτι τέτοιο.

«Οχι» από την Παγώνη για όρθιους στη διασκέδαση
Αρνητική στους όρθιους στην εστίαση και τη διασκέδαση, αλλά και στα καρναβάλια εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, ενόψει της νέας χαλάρωσης μέτρων.

Η απαγόρευση των ορθίων σε κέντρα διασκέδασης και εστίαση «δεν μπορεί προς το παρόν» να ανακληθεί, τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Έχεις 500 ασθενείς στις ΜΕΘ, έχουν κατέβει οι θάνατοι αλλά όχι αισθητά» εξήγησε και σημείωσε ότι το μέτρο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί μετά το Πάσχα. Σταδιακά θα μειώνονται τα μέτρα, με αργούς ρυθμούς, αλλά θα μειώνονται, ανέφερε.

«Πρέπει να περάσει ο Φλεβάρης και να αρχίσει ο Μάρτης. Τέλη Μαρτίου για άρση των μέτρων είναι λίγο γρήγορα, να το δούμε», είπε και σε άλλο σημείο τόνισε: «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, γιατί αν γίνει κάτι πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Όταν έχεις τόσους θανάτους και τόσους ασθενείς στις ΜΕΘ, το ΕΣΥ δεν μπορεί να πιεστεί άλλο. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν ξεπεράσει τα όριά τους μετά δύο χρόνια».

Τζανάκης για άρση μέτρων
Σχετικά με την άρση των περιορισμών ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως «εγώ δεν μιλώ για άρση μέτρων, αλλά λέω πως αντιμετωπίζουμε τον ιό με ψηλά το κεφάλι και έξω από το σπίτι μας. Αυτό δεν σημαίνει άρση μέτρων, αλλά αντιμετώπιση της κατάστασης με εστιασμό των μέτρων, με παράλληλη λειτουργία κοινωνίας και οικονομίας και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής».

Όπως είπε, αυτό έχει εκφάνσεις σε όλες τις στιγμές της καθημερινότητας, λέγοντας ενδεικτικά πως «στα γήπεδα, αν αυξηθεί η χωρητικότητα, θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα. Δεν μπορεί να λέμε ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και οι φίλαθλοι να συμπιέζονται ο ένας επάνω στον άλλον».

Πηγή: iefimerida