Κόσμημα για το Σφακάκι το νέο Αρσάνειο γυμνάσιο-λύκειο

14.04

 
Κόσμημα για το Ρέθυμνο των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, αποτελεί το νέο υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα στο Σφακάκι, που αποτελείται από γυμνάσιο και λύκειο.
 
Τα δύο νέα σχολεία εγκαινιάστηκαν το μεσημέρι παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων του Ρεθύμνου, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης, η περιφέρεια Κρήτης δεσμεύεται να αγοράσει τον απαραίτητο εξοπλισμό του σχολείου μέσω του ΕΣΠΑ.

 
Χαρακτηρίστηκε ως ιστορική στιγμή για το Ρέθυμνο και ειδικότερα για τα χωριά του πρώην δήμου Αρκαδίου, καθώς η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου σχολείου στο Σφακάκι, αποτελούσε αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής από τις αρχές της δεκαετίας του ’80.
 
Το νέο σχολικό συγκρότημα του Αρσάνειου γυμνασίου και λυκείου που άνοιξε τις πύλες του για τους μαθητές τον Σεπτέμβριο, πήρε σάρκα και οστά μέσω ΕΣΠΑ και με την από κοινού συνεργασία της τοπικής εκκλησίας, της αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Παιδείας, όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων στην σημερινή τελετή των εγκαινίων.
 
Και επειδή το υπουργείο δεν μερίμνησε για τον συνολικό εξοπλισμό των σχολείων παρά μόνο για θρανία και καρέκλες, σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τα εργαστήρια του σχολείου μέσω ΕΣΠΑ.
 
Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι το νέο σχολικό συγκρότημα υλοποιήθηκε με προϋπολογισμό 6,3 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ και επιπλέον 1,3 εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε ο δήμος Ρεθύμνου για τα απαραίτητα συνοδά έργα.