Κρατάει το μπλόκο στα Μάλια. Παραμένουν σε Μ. Χωράφια, Πραιτώρια. Κινητοποίηση το απόγευμα στον κόμβο της Φορτέτσας

08.49

Γερά κρατούν στο μπλόκο των Μαλίων, παρά ττις εισαγγελικές παραγγελίες και παραμένουν οι αγρότες του Οροπεδίου στο Λασίθι. Και σήμερα προχώρησαν σε αποκλεισμό της Εθνική Οδού σε μία προσπάθεια, να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι οδηγοί για να αποφύγουν το μπλόκο θα πρέπει να κινούνται στην παλαιά Εθνική Οδό.

Στα Πραιτώρια οι αγρότες παραμένουν στο μπλόκο,  ενώ το ίδιο πρόγμαμμα με τις προηγούμενες ημέρες ακολουθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Μεγάλων Χωραφιών.

Στο Ηράκλειο, στις 18:30 στον κόμβο της Φορτέτσας, ο Αγροτικός Σύλλογος Ηρακλείου κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν καθώς όπως τονίζουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τους: – Μέτρα που δεν δίνουν καμία διέξοδο στους μικρομεσαίους αγρότες οι οποίοι παλεύουμε για την επιβίωσή μας, είναι αυτά που ανακοινώθηκαν στη συνάντηση που είχαν, τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη, εκπρόσωποι κάποιων μπλόκων, με τον πρωθυπουργό και υπουργούς του. Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για “μέτρα για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου”, αλλά κάθε άλλο πάρα αυτό είναι, καθώς όλα κινούνται στον “ντορό” της εφαρμοζόμενης πολιτικής που μας ξεκληρίζει. –

Σήμερα το βράδυ θα συζητήσουν οι αγρότες του Ρεθύμνου για το πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους.

Να θυμίσουμε ότι από Δευτέρα, οι αγρότες της Κρήτης προχωρούν σε αποκλεισμό της Τράπεζας της ελλάδος και των Τελωνείων σε Χανιά και Ηράκλειο.