Έξαλλη η Δήμαρχος Γαύδου: “Έκαναν σύσκεψη για μας, χωρίς να μας καλέσουν!”

12.02

…καταγγέλλει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και την Διεύθυνση Δασών Χανίων, λόγω της σύσκεψης με την συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με αντικείμενο τον συντονισμό και την διαχείριση θεμάτων που αφορούν την Γαύδο, στην οποία φέρεται να μην τους είχαν ειδοποιήσει να παραστούν…

Στην ανακοίνωση που ακολουθεί, η δημοτική αρχή καταγγέλει ότι η συνάντηση που αφορούσε σε θέματα και του Δήμου Γαύδου, έγινε εσκεμμένα χωρίς την συμμετοχή των ίδιων, πιθανότατα για λόγους σκοπιμότητας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Σήμερα στις 11-3-2016 ενημερωθήκαμε ως Δήμος τυχαία για την διενέργεια σύσκεψης στο Δασαρχείο Χανίων, με παρουσία πλήθους θεσμικών υπηρεσιών και παραγόντων.

O Δήμος Γαύδου ούτε προσκλήθηκε ούτε ενημερώθηκε για την εν λόγω σύσκεψη.

Μετά από επίσκεψη μας, της Δημάρχου και Δημοτικών συμβούλων,  στον χώρο συνάντησης στο Δασαρχείο Χανίων, διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι πράγματι ξεκινούσε συνεδρίαση με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης με σκοπό, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τον συντονισμό και την διαχείριση θεμάτων που αφορούν το νησί μας,. Με συμμετοχή και εκπροσώπων

-της Ελληνικής Αστυνομίας,

-της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,

-του Δασαρχείου Χανίων,

-της Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων,

-της Εφορείας Αρχαιολογίας Χανίων, τμήματος Περιβάλλοντος Χανίων, και

-της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Χανίων.

Στην προσπάθειά μας να καταλάβουμε τον σκοπό της συνάντησης και τα θέματα που θα συζητηθούν, αλλά και να συμμετέχουμε σε αυτήν, μας δόθηκε ως απάντηση από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και την κα. Δασάρχη Χανίων ? ως συντονίστρια υπηρεσία της σύσκεψης ? ότι αφορούσε υπηρεσιακά θέματα, για τα οποία δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία του Δήμου, (σαν η κυρία Δασάρχης να μην αναγνωρίζει ότι ο Δήμος αποτελεί σχετική με την συζήτηση υπηρεσία).

Έτσι με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος Γαύδου εσκεμμένα δεν προσκλήθηκε.

Περιμένουμε και απαιτούμε ως Δήμος, υπηρεσιακά και θεσμικά να ενημερωθούμε για τα θέματα της συνεδρίασης από την οποία αποκλειστήκαμε. Επισημαίνουμε δε, ότι  επανειλημμένως έχουμε θέσει στις υπηρεσίες που συνεδρίαζαν σήμερα, προβλήματα του νησιού μας, ζητώντας τη συμβολή τους σε ένα ουσιαστικό διάλογο για την επίλυσή τους. Θέματα σχετικά με τον αιγιαλό και τα αυθαίρετα κτίσματα, την προστασία αρχαιολογικών χώρων, τη διαφύλαξη της πανίδας κλπ?

Θέματα απολύτως σημαντικά για την επιβίωση των ακριτών, και κυρίως το δικαίωμά τους να εξακολουθούν να ζουν στην Γαύδο, αλλά και την εναρμόνισή τους με τους σχετικούς νόμους οι οποίοι όπως έχουμε ζητήσει χρήζουν τροποποιήσεων κι εξαιρέσεων για ακριτικά νησιά που απειλούνται από ερημοποίηση.

Θέματα για τα οποία θεωρούμε ότι οφείλουν να γνωμοδοτήσουν οι «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» που συνευρέθηκαν σήμερα, όντας επιπλέον και αποδέκτες σωρείας καταγγελιών.

Με λύπη διαπιστώνουμε ότι κάποιοι απαξιώνουν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης.

Απαξιώνουν το σημαντικό και δύσκολο έργο μας.

Υπάρχει σκοπιμότητα σε αυτό ;

Η Δήμαρχος Γαύδου

Ευαγγελία Καλλίνικου