Ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της Στέλλας Ακουμιανάκη

12.35

«Ξύπνησαν» τραγικές μνήμες σήμερα στο μικτό ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά, καθώς ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό έπειτα από 4 αναβολές η εκδίκαση της υπόθεσης της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από το Ρέθυμνο που έφυγε από την ζωή το Πάσχα του 2011.

Με την κατάθεση της μητέρας της αδικοχαμένης Στέλλας ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της νύχτας με κάθε λεπτομέρεια.

Στο εδώλιο βρίσκονται οι δύο ειδικευόμενοι γιατροί που κατηγορούνται για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της άτυχης ανήλικης στα ΤΕΠ, καθώς και ο ενήλικος συνοδός της Στέλλας.

Να σημειωθεί πως σε πρώτο βαθμό το Δικαστήριο είχε κρίνει ενόχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τους δύο ειδικευόμενους γιατρούς που χειρίστηκαν το περιστατικό και τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή ενώ ένοχος είχε κριθεί και ο 30χρονος σήμερα συνοδός της Στέλλας και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 7 ετών για «θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου» αλλά και για βιασμό, με τη νομική έννοια, με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα οι γιατροί των Ενώσεων Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου και Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για τις καταδίκες σε βάρος των γιατρών και στάθηκαν στο πλευρό τους στη σημερινή δίκη.