Ξεκινούν οι απολογίες στη δίκη του Κώστα Κατσούλη

07.51

Με τις απολογίες των 6 κατηγορουμένων συνεχίζεται σήμερα στο Κακουργιοδικείο Νεάπολης η πολύκροτη δίκη για τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, τον Σεπτέμβρη του2014 μετά την επίθεση που δέχτηκε από οπαδούς του Ηρόδοτου στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού.

Η δίκη που ξεκίνησε στις 11 Δεκεμβρίου σημαδεύτηκε από:

– Τις αντιφατικές μαρτυρίες γιατρών και ιατροδικαστών για τα αίτια θανάτου του άτυχου φιλάθλου

– Τις καταγγελίες της οικογένειας Κατσούλη για την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών θανάτου με την αναφορά πιθανών παθολογικών αιτίων

– Τις καταγγελίες τόσο του προέδρου του Εθνικού όσο και άλλων μαρτύρων για άλλα πρόσωπα που επίσης συμμετείχαν στην επίθεση αλλά παραμένουν ασύλληπτα και δεν κάθισαν ποτέ στο εδώλιο

– Ειδικά η μητέρα ενός εκ των κατηγορουμένων κατήγγειλε πως τουλάχιστον τρεις από τους ασύλληπτους συμμετέχοντες στην επίθεση είναι γόνοι γνωστών οικογενειών του Ηρακλείου αναφέροντας ονόματα που σχετίζονται με την πολιτική, την αυτοδιοίκηση και την αστυνομία.

– Τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων οι οποίοι δεν τήρησαν κοινή γραμμή. Ειδικά μία εκ των συνηγόρων κατήγγειλε την μεταστροφή των καταθέσεων βασικών μαρτύρων κατηγορίας κάνοντας λόγο για «κοινή ομάδα» στην οποία εντάσσονται μάρτυρας και ένας εκ των κατηγορουμένων (σ.σ. με σαφείς υπόνοιες για τη Χρυσή Αυγή).

– Το επεισόδιο που δημιουργήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου όταν προβλήθηκε ερασιτεχνικό βίντεο από τον επίμαχο αγώνα και το οποίο απάλλασσε συγκεκριμένους κατηγορούμενους δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του αδελφού του θύματος και του παράγοντα του Ηροδότου ο οποίος προσκόμισε το βίντεο. Το επεισόδιο οδήγησε στη σύλληψη του Θύμιου Κατσούλη και στην υποβολή μηνύσεων.

– Σε άλλο επεισόδιο την ίδια ημέρα η δίκη διεκόπη μετά από καταγγελίες ακόμα και για “σχέδιο δολοφονίας των κατηγορουμένων μέσα στη φυλακή”.

Υπενθυμίζεται πως στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται συνολικά 6 άτομα, οι πέντε εκ των οποίων είναι κρατούμενοι ενώ στον έκτο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, πριν τη λήξη του 18μηνου προφυλάκισης των κατηγορουμένων.
 

 
Μάριος Διονέλλης