Έκτακτη σύνοδος κορυφής για το Ελληνικό ζήτημα τη Δευτέρα μετά το αδιέξοδο στο Eurogroup

21.09

Την απόφασή του να συγκαλέσει μια έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Δευτέρα, ανακοίνωσε μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

"Υπό το φως των αποτελεσμάτων της συνεδρίασης του Eurogroup σήμερα, αποφάσισα να συγκαλέσω μια σύνοδο κορυφής της ζώνης του ευρώ την Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19:00" σημειώνει ο κ. Τουσκ και προσθέτει:

"Είναι καιρός να συζητήσουμε επειγόντως την κατάσταση της Ελλάδας στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο".
 
Νωρίτερα χωρίς αποτέλεσμα για το ελληνικό ζήτημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup.

Ξεκάθαρος ότι μέχρι στιγμής δεν είναι ορατή μια συμφωνία μεταξύ δανειστών και Ελλάδας εμφανίστηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε ότι το Eurogroup έστειλε ισχυρό σήμα προς την ελληνική πλευρά να προχωρήσει σε νέες προτάσεις.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι παρά την ευελιξία που έδειξαν οι θεσμοί η Ελλάδα έφερε προτάσεις εκ των οποίων ελάχιστες από αυτές κρίθηκαν ως αξιόπιστες. Όπως είπε το Eurogroup ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση ότι εναπόκειται σε εκείνη να κάνει προτάσεις και πρόσθεσε ότι το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών, βρίσκεται σε ετοιμότητα να αξιολογήσει τις προτάσεις αυτές.

"Η Ελλάδα πρέπει να πάρει την ευκαιρία που της δίνεται", είπε ο Ολλανδός πολιτικός και πρόσθεσε ότι ο χρόνος τελειώνει καθώς υπάρχουν και κοινοβουλευτικές διαδικασίες που πρέπει να προχωρήσουν με σκοπό να εγκριθεί ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα.