Λ. Αυγενάκης: “Η επιτυχία του Πανεπιστημίου Κρήτης μας κάνει όλους υπερήφανους”

10.33

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για τη διεθνή αναγνώριση του Πανεπιστημίου Κρήτης και την κατάταξή του στον ετήσιο κατάλογο Times, εξέδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Το Πανεπιστήμιο Κρήτης έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στην διεθνή κατάταξη που κάνουν σε ετήσια βάση οι βρετανικοί Times (Times Higher Education World University Ranking 2015-2016) και κατετάγη πρώτο μεταξύ των Ελληνικών πανεπιστημίων.

Η κατάταξη αυτή μας τιμά και μας κάνει όλους υπερήφανους.         

Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό (ακαδημαϊκό, διδακτικό, ερευνητικό, διοικητικό), αλλά και στους φοιτητές, όπου ο καθένας από τη δική του θέση και όλοι μαζί έχουν συμβάλλει στην κατάκτηση αυτής της θέσης.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, παρά τις αντιξοότητες και τις δύσκολες συνθήκες, παρά τις σημαντικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή, παρά την ελλιπή χρηματοδότηση και την σχεδόν ανύπαρκτη χρηματοδότηση της έρευνας, μας δείχνει το δρόμο. Το δρόμο της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της ελπίδας, της προκοπής, του μέλλοντος.

Κι ενώ το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να αρνείται την πραγματικότητα και με τις πράξεις και παραλείψεις του οδηγεί σε κλειστά σχολεία και σε υποβαθμισμένα πανεπιστήμια, η ακαδημαϊκή κοινότητα δίνει ηχηρή απάντηση με τη σκληρή δουλειά και τις επιτυχίες που φέρνει στη χώρα.

Ελπίζουμε η επιτυχία αυτή να αφυπνίσει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και να αναθεωρήσει τις απόψεις της τόσο περί του νομοσχεδίου που η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδίαζε, όσο και περί «? αριστείας ως ρετσινιάς».

Η παιδεία είναι ο πυρήνας της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας.»