​Λεφτά σωτηρίας στο MEGA

14.50

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου από τους μετόχους και τρίτους επενδυτές.

Σε συμφωνία για να βγει από το τέλμα το Mega κατέληξαν οι σημερινοί μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού, αλλά και οι νέοι επενδυτές, καταβάλλοντας παράλληλα «μπροστά» 3 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες λειτουργίας.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των μετόχων ήταν σκληρές, εντατικές και παρασκηνιακές και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ανακοινώθηκε επίσημα στους εργαζομένους του τηλεοπτικού σταθμού ότι υπήρξε συμφωνία, η οποία θα αποτυπωθεί σε ανακοίνωση που θα κυκλοφορήσει εντός ολίγου.

Η συμφωνία προβλέπει τη συμμετοχή των σημερινών μετόχων (Ψυχάρης, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης) στην ΑΜΚ της «Τηλέτυπος ΑΕ», αλλά και την είσοδο των Φιλιππόπουλου-Μάρη στην εταιρεία. Απομένει να διευκρινιστεί το ακριβές ποσό, το οποίο εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 22,5 εκατ. ευρώ, όπως είχε αναζητηθεί αρχικά.

Παράλληλα, οι μέτοχοι θα έρθουν σε επαφή με τις τράπεζες, προκειμένου να αποδεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Mega και να παρουσιαστεί πλάνο που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά του, προκειμένου οι πιστωτές να δώσουν και τυπικά το πράσινο φως.

Η επίσημη ανακοίνωση του καναλιού:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (Mega Channel) έλαβε γνώση των προτάσεων μετόχων που εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τρίτων ενδιαφερομένων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει σχετικώς ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στην ήδη αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας συνεισφέροντας όλοι οι μέτοχοι και οι τρίτοι ενδιαφερόμενοι από κοινού.
Κατ’αρχήν εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.
Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της.
Το Διοικητικό Συμβούλιο»
Πηγή: Koolnews.gr