Λείπουν τα ηχητικά ντοκουμέντα από το μαύρο κουτί του Norman Atlantic

15.12
Λείπουν όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα από το μαύρο κουτί του Norman Atlantic, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η οποία επισημαίνει ότι το γεγονός αυτό αναμένεται να δυσκολέψει τις έρευνες, καθώς δημιουργεί πρόβλημα στη διαπίστωση του κατά πόσον οι διάφορες διαδικασίες που προβλέπονται για την εκκένωση του πλοίου εφαρμόστηκαν ορθά.  

Όπως επισημαίνει το ΑΠΕ, το ρεπορτάζ της εφημερίδας συμπληρώνει πως οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σκληρός δίσκος που περιείχε το υλικό αυτό έχει πιθανώς καταστραφεί εξαιτίας της πυρκαγιάς και ότι έχει ζητηθεί αρωγή εταιρίας ειδικευμένης σε συστήματα πληροφορικής.   Ακόμα, προστίθεται ότι οι υπεύθυνοι των ερευνών δεν έχουν ακόμη εκκενώσει τα κεντρικά σημεία του πλοίου, στα επίπεδα τρία και τέσσερα, όπου φέρεται να ξέσπασε η πυρκαγιά.  

Η εφημερίδα σημειώνει ότι μέχρι τώρα ο επίσημος απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας, που σημειώθηκε στις 28 Δεκεμβρίου, κάνει λόγο για έντεκα νεκρούς, δεκαοκτώ αγνοούμενους και έξι άτομα στα οποία έχει αποσταλεί δικαστική κλήση σε απολογία.  Προσθέτει επίσης ότι δύο από τους νεκρούς που εντοπίστηκαν δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί και πως τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι δεν πρόκειται μάλλον, για δυο μετανάστες, όπως είχε διαρρεύσει αρχικά.  

Η επόμενη καθοριστική εξέλιξη είναι το άνοιγμα της κεντρικής πόρτας του πλοίου για απευθείας πρόσβαση στα γκαράζ στα οποία ξέσπασε και επεκτάθηκε η πυρκαγιά. Αναμένεται όμως να χρειαστούν ακόμη κάποιες εβδομάδες για να μπορέσει να γίνει αυτό, διότι η πόρτα αυτή έχει παραμορφωθεί από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν εντός του πλοίου. 

 
Πηγή: www.lifo.gr