Όλες οι εξελίξεις στην εμβρυομητρική ιατρική σε ημερίδα στα Χανιά

17.43

Μια από τις πιο ευαίσθητες και αγχώδης περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας είναι αυτή της κύησης. Οι μαιευτήρες γυναικολόγοι και οι μαίες της Κρήτης αλλά και καθηγητές από όλη την Ελλάδα, έδωσαν ραντεβού στα Χανιά για να συζητήσουν για όλες τις εξελίξεις στην εμβρυομητρική ιατρική. Επί τάπητος τέθηκαν μεταξύ άλλων η προεκλαμψία, η αναιμία της κύησης, ο σακχαρώδης διαβήτης αλλά και τα διλλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος κατά τον προγεννητικό έλεγχο.
 
Πολύ σημαντικός είναι και ο έλεγχος του ζευγαριού πριν την εγκυμοσύνη για να αποφευχθούν προβλήματα στην κύηση στο μέλλον. Τους γιατρούς ωστόσο εξακολουθούν να προβληματίζουν οι πρόωροι τοκετοί και η αιτία τους.
 
 
Εξαιρετικοί επιστήμονες ανέλυσαν όλα όσα μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια κυρίως μιας κύησης. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας πλέον το ζευγάρι στο 3d υπερηχογράφημα μπορεί να δει το πρόσωπο του μωρού πριν το φέρει στη ζωή. Ο κ. Βραχνής αναφέρθηκε και στο τι μπορεί να συμβεί στην αίθουσα τοκετού, καθησυχάζοντας τα ζευγάρια ότι στα ελληνικά νοσοκομεία υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να ανταπεξέλθει στα επείγοντα περιστατικά.
 
 
Παράλληλα με την εξέλιξη της τεχνολογίας στον προγεννητικό έλεγχο τα ζευγάρια θέλουν να ξέρουν από πριν τι παιδί θα γεννήσουν. Είναι όμως όλοι έτοιμοι να ακούσουν απαντήσεις που δεν τους καλύπτουν;
 
 
 Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί στροφή προς τον φυσιολογικό τοκετό. Από τη μια οι γυναίκες που μένουν έγκυες σε πιο μεγάλη ηλικία και είναι καλύτερα ενημερωμένες και από την άλλη οι έρευνες που δείχνουν ότι τα μωρά στην προσπάθεια τους να βγουν από την κοιλιά γίνονται πιο δυνατά παιδιά από αυτά που γεννιούνται με καισαρική.