Μ. Νικολούδης: Να μας προβληματίσει το αποτέλεσμα των εκλογών

09.47

Το αποτέλεσμα των Βουλευτικών εκλογών πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα. Ήταν μια ήττα της τακτικής που ακολουθήσαμε ως πολιτικός φορέας, μια ήττα της λογικής, της σύνεσης και της πολιτικής σωφροσύνης. Δεν καταφέραμε να περάσουμε στον κόσμο τα μηνύματά μας και να τον πείσουμε να μας ακολουθήσει. Το έλλειμα είναι οργανωτικό, επικοινωνιακό και ουσίας. Οι θέσεις μας δεν ακούσθηκαν και ο κόσμος δεν τις γνωρίζει. Μείναμε στο γεγονός του εάν συνεργαστούμε με τον Α ή τον Β και δεν δώσαμε προοπτική και όραμα, έστω μακροπρόθεσμο, στο χειμαζόμενο από την οικονομική κρίση και τους πειραματισμούς μιας άπειρης λαικίστικης διακυβέρνησης εκλεκτορικό σώμα.

Μιλήσαμε με την Ευρωπαική λογική γλώσσα και δεν συμπαρασταθήκαμε όσο έπρεπε στον πολίτη στην δεινή καθημερινότητα του.

Χρεωθήκαμε κυβερνητική φθορά χωρίς να κυβερνήσουμε!

Η ευθύνη είναι συλλoγική όλων μας.

Υπό αυτές τις συνθήκες καταφέραμε να κρατήσουμε το 4% των Ελλήνων εκλογέων, ίσως, το ποιοτικότερο κομμάτι του εκλεκτορικού σώματος.

Σημασία έχει όμως η επόμενη μέρα. Πρέπει να είναι μια περίοδος ανασυγκρότησης, ανασύνταξης  δυνάμεων (οι ήττες πολλές φορές είναι αφορμή γι?αυτό). Να βγούμε επιθετικά στην κοινωνία και να της αποδείξουμε ότι δεν είμαστε κόμμα διαπλοκής και συμφερόντων, ότι δεν εξυπηρετούμε ημέτερους, ότι δεν είμαστε ελιτιστικό κόμμα των πόλεων, ότι έχουμε προτάσεις και πρόγραμμα για όλα τα κοινωνικά στρώματα της χώρας μας, τους αγρότες, την εργατική τάξη, το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους ανέργους, τους ελεύθερους επαγγελματίες κλπ.

Για όλα αυτά χρειάζεται σκληρή δουλειά, δεν αρκεί μόνο η διαδικτυακή επικοινωνία και τα ?like?. Είμαστε το κόμμα που προνομιακά έχουμε το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό και πρέπει να το αναδείξουμε έστω και τώρα. Το εγχείρημα δύσκολο και η πρόκληση μεγάλη. Αξίζει όμως να κάνουμε άλλη μια προσπάθεια για το καλό της πατρίδας, για το μέλλον των παιδιών μας.

Μανώλης Νικολούδης – Υποψήφιος Βουλευτής με το Ποτάμι