Μαγειρική και μπαχαρικά: «Ελληνική καπνιστή Πάπρικα» μια μαγική διαδρομή..

17.43

 
Το άρωμα του καπνού (καπνιστού) στα μπαχαρικά είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους πελάτες μας, και έτσι όταν μας ζητούν καπνιστή πάπρικα, τους δίνουμε με μεγάλη χαρά να μυρίσουν το γήινο πλούσιο άρωμα του καπνιστού και μετά να δοκιμάσουν την εξαιρετικής ποιότητας  καπνιστή πάπρικα από την Βόρειο Ελλάδα.
 

  • όταν οι πιπεριές ωριμάσουν και κοκκινίσουν συλλέγονται και ξεκινούν την μαγική τους διαδρομή η οποία περνά από το κάπνισμα τους με φύλλα οξιάς, στο ξηραντήριο, στο άλεσμα σε μύλο, στην συσκευασία τους και τέλος στο πιάτο σας.
  • Για 1 κιλό σκόνη πάπρικας καπνιστής χρειάζονται 7 κιλά νωπής πιπεριάς.
  • Η διαδικασία καπνίσματος της πάπρικας  δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο μπαχαρικό.

Στο Caravel spices διαθέτουμε μόνο Ελληνική καπνιστή πάπρικα σε 2 τύπους: Γλυκιά και καυτερή (πικάντικη).

  • Δοκιμάστε πάπρικα καπνιστή σε ντιπ γιαουρτιού και σερβίρετε με ζεστές πιτούλες. Πασπαλίστε με πάπρικα καπνιστή το ποπ-κορν σας και απολαύστε αγαπημένες ταινίες. Ρίξτε την σε πράσινη σαλάτα. Η καπνιστή πάπρικα θα δώσει στα φαγητά σας μια γεύση μπαρμπεκιού. Γευτείτε την πάνω από τηγανητά αυγά, ψητά λαχανικά ή απλά μαρινάρετε κρεατικά αφού πρώτα την ανακατέψετε με λίγο λάδι και αλείψτε με αυτό το μείγμα το κρέας, τυλίξτε το με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Η καπνιστή πάπρικα είναι ότι πρέπει και για χορτοφάγους όπου θα δώσει μια φυσική καπνιστή γεύση σε κάθε τους πιάτο.
 
Καλή σας απόλαυση.

Φανή Μαραγκάκη
Caravel spices and teas
Μυλωνογιάννη 4
Το Πρώτο μπαχαράδικο στην πόλη

Τηλέφωνο: 28213 02135
Find us on facebook: https://www.facebook.com/caravelspices

 

«Η ζωή είναι μικρή για να τρως το φαγητό σου ακόμα άνοστο»
(Αγνώστου μερακλή)

 
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Ολόκληρες αυτοκρατορίες κτίστηκαν και αργότερα καταστράφηκαν για μερικές χούφτες πιπεριού…»

 Μαγειρική και μπαχαρικά: «Μάθετε πώς να διατηρείτε φρέσκα τα μπαχαρικά που μόλις αγοράσατε και πώς να τα χρησιμοποιείτε σωστά»

Μαγειρική και μπαχαρικά: «Ο Δρόμος του …κάρυ»