Μαγειρική και μπαχαρικά: «Μάθετε πώς να διατηρείτε φρέσκα τα μπαχαρικά που μόλις αγοράσατε και πώς να τα χρησιμοποιείτε σωστά»

16.42

Καθημερινά στο μαγαζί, οι πελάτες μας ρωτούν για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσουν τα φρέσκα μπαχαρικά που μόλις αγόρασαν έτσι ώστε να διατηρηθούν τα αρώματα τους δυνατά για περισσότερο καιρό.

Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι γενικοί κανόνες:

  • προτιμήστε να αγοράζετε τα μπαχαρικά σας ολόκληρα και όχι τριμμένα (σκόνη) και να τα τρίβετε εσείς την στιγμή που θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε. Τα αιθέρια έλαια στα τριμμένα μπαχαρικά εξατμίζονται γρηγορότερα. Αν παρόλα αυτά αγοράσετε τριμμένα (σκόνη) τα μπαχαρικά σας, κρατήστε τα για περίπου 3 μήνες, και μετά αγοράστε πάλι φρέσκα.
  • Αποθηκεύστε τα μπαχαρικά σας μόνο σε γυάλινα βαζάκια που κλείνουν πολύ καλά, μακριά από : ζέστη και ήλιο, σε δροσερά και χωρίς υγρασία σκιερά μέρη. Η ζέστη γρήγορα θα αλλοιώσει το άρωμα και την γεύση τους.
  • Μην ρίχνετε τα μπαχαρικά σας από το βαζάκι κατευθείαν πάνω από την κατσαρόλα που βράζει το φαγητό. Ίσως έτσι να ρίξετε περισσότερο  από όσο θα θέλατε ή θα έπρεπε, και δεύτερον οι υδρατμοί από το μαγείρεμα καθώς θα εισχωρούν στο βαζάκι θα υγράνουν τα μπαχαρικά σας με αποτέλεσμα να κολλήσουν. Ρίξτε καλύτερα μια ποσότητα στην χούφτα σας ή πρώτα σε ένα μπολάκι και μετά στην κατσαρόλα, δοκιμάστε το φαγητό και αν χρειάζεται ξαναρίξτε.
  • Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι να ευχαριστηθείτε με τα μπαχαρικά σας.

Πειραματιστείτε με αυτά.
Δοκιμάστε νέες γεύσεις και συνδυασμούς.
Κάποτε, πριν από εκατοντάδες χρόνια τα μπαχαρικά ήταν πολύτιμα και σπάνια.

  • Μα όχι πια.
  • Σπάστε τα, ζουλίστε τα, τρίψτε τα, καβουρδίστε τα.

Φέρτε αρώματα, γεύσεις και χρώματα από όλες τις γωνιές του πλανήτη στην κουζίνα σας.!

Το Caravel Spices and Teas, το Πρώτο μπαχαράδικο στην πόλη είναι εδώ για να σας προμηθεύει καθημερινά με τα πιο φρέσκα και μυρωδάτα μπαχαρικά.


Φανή Μαραγκάκη
Caravel spices and teas
Μυλωνογιάννη 4
Το Πρώτο μπαχαράδικο στην πόλη

Τηλέφωνο: 28213 02135
Find us on facebook: https://www.facebook.com/caravelspices

 

«Η ζωή είναι μικρή για να τρως το φαγητό σου ακόμα άνοστο»
(Αγνώστου μερακλή)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Ολόκληρες αυτοκρατορίες κτίστηκαν και αργότερα καταστράφηκαν για μερικές χούφτες πιπεριού…»