Μαγειρική και μπαχαρικά: «Νομίζετε ότι το θαλασσινό αλάτι έχει μόνο μια γεύση και μόνο άσπρο χρώμα?……»

19.05

Από το Caravel Spices and Teas το Πρώτο μπαχαράδικο στην πόλη. Μυλωνογιάννη 4, έναντι Public, στο κέντρο των Χανίων.
 
«-Το φωτεινό κίτρινο χρώμα του μπαχαρικού μέσα στο βάζο, κάπου σε μια γωνιά στο μαγαζί, τραβούσε σαν μαγνήτης τα βλέμματα των πελατών. Ήταν το θαλασσινό αλάτι με λεμόνι Κύπρου και ήμασταν περήφανοι για αυτό»
Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινήσει η σημερινή μας ξενάγηση στον μπαχαρόκοσμο, αυτού του αρωματικού αλατιού. Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
 
Αλάτια : Know the basics
Μαγειρικό αλάτι:  είναι το αλάτι που ρίχνουμε στο νερό που βράζει, το αλάτι που παστώνουμε, που ψήνουμε, που χρησιμοποιούμε σαν καρύκευμα.
Αλάτι για μύλους: Με αυτό γεμίζουμε τους αλατόμυλους μας. Ένα καλό αλάτι για μύλο δεν θα πρέπει να έχει υγρασία και θα πρέπει να είναι ανεπεξέργαστο. Το ροζ αλάτι Ιμαλαίων, είναι ιδανικό για εκείνους που τους αρέσει να χρησιμοποιούν αλατόμυλους στο τραπέζι τους.
Αλάτι για το τελείωμα του φαγητού: είναι αλάτια με διακριτικές γεύσεις που δίνουν κάτι το ιδιαίτερο στο φαγητό, είτε είναι ορυκτά ή θαλασσινά.
Αρωματικό αλάτι: είναι κυρίως θαλασσινό αλάτι που έχει αναμειχθεί με μπαχαρικά και άλλα. Τα αρωματικά αλάτια μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος του μαγειρέματος.
 
Το Κυπριακό αλάτι με λεμόνι, είναι αλάτι για το τέλος του μαγειρέματος. Είναι φυσικό προϊόν που συνδυάζει το θαλασσινό αλάτι με το άρωμα του φρεσκοκομμένου λεμονιού. Οι τραγανές νιφάδες του έχουν σχήμα πυραμίδας και στο στόμα αφήνουν την αίσθηση μιας ζουμερής λεμονάτης καραμέλας. Πασπαλίστε το πάνω από λαχανικά που μόλις βγάλατε από την φωτιά, ή θρυμματίστε μερικές νιφάδες σαν γαρνιτούρα σε κοκτέιλ όπως το Bloody Mary, δοκιμάστε το επίσης στο χείλος του ποτηριού μιας ελαφριάς μπύρας. Εκτός από αλμυρές γεύσεις, χρησιμοποιήστε το για να αναδείξετε και γλυκές.

Τολμήστε να πασπαλίσετε με αυτό παγωτό βανίλια !!
καλή απόλαυση

Φανή Μαραγκάκη
Caravel spices and teas
Μυλωνογιάννη 4
Το Πρώτο μπαχαράδικο στην πόλη

Τηλέφωνο: 28213 02135
Find us on facebook: https://www.facebook.com/caravelspices

 

«Η ζωή είναι μικρή για να τρως το φαγητό σου ακόμα άνοστο»
(Αγνώστου μερακλή)

 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 Μαγειρική και μπαχαρικά: «σε αναμμένα κάρβουνα»

«Ολόκληρες αυτοκρατορίες κτίστηκαν και αργότερα καταστράφηκαν για μερικές χούφτες πιπεριού…»

 Μαγειρική και μπαχαρικά: «Μάθετε πώς να διατηρείτε φρέσκα τα μπαχαρικά που μόλις αγοράσατε και πώς να τα χρησιμοποιείτε σωστά»

Μαγειρική και μπαχαρικά: «Ο Δρόμος του …κάρυ»

Μαγειρική και μπαχαρικά: «Ελληνική καπνιστή Πάπρικα» μια μαγική διαδρομή..

«Κρύο τσάι για ζεστές μέρες και….. νύχτες»