Μάγεψε και η φετινή επίδειξη με F16 της Demo Team ΖΕΥΣ ΣΤΗΝ 115 Π.Μ.

18.26

Ο σμηναγός Σωτήρης Τράλης έχει ολοκληρώσει την πτήση, κατεβαίνει από το αεροσκάφος του και καταχειροκροτείται από τους εκατοντάδες πολίτες που έδωσαν το παρόν στο αεροδρόμιο της 115 Π.Μ. προκειμένου να παρακολουθήσουν την επίδειξη με το F 16 Φάλκον Fighting. Η επίδειξη της ομάδας DEMO Team ΖΕΥΣ, ήταν το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του προστάτη της πολεμικής αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ. 


 
Οι ελιγμοί του πιλότου κόβουν την ανάσα στους θεατές που δε θέλουν να χάσουν δευτερόλεπτο από την ταχύτητα του αεροσκάφους και τη δεξιοτεχνία του πιλότου.  
 
Λίγο πριν αλλά και αμέσως μετά οι μηχανικοί τσεκάρουν σπιθαμή προς σπιθαμή το αεροσκάφος για να δώσουν το πράσινο φως για την πτήση. Στην ομάδα επιδείξεων είναι δύο πιλότοι της 115 ο Σωτήρης Τράλης από τη Βέροια και ο επικεφαλής της ομάδας σμηναγός Γιώργος Ανδρουλάκης.
 
Οι πολίτες ήταν συγκινημένοι και υπογράμμισαν ότι είναι περήφανοι που η πολεμική αεροπορία έχει τόσο καλούς πιλότους, ενώ τόνισαν ότι οι περικοπές για το έργο που επιτελούν είναι άδικες.


Εν τω μεταξύ σε ερώτηση για το αν οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από Τούρκους πιλότους έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της προκλητικότητας που επιδεικνύει τελευταία η γείτονα χώρα, ο διοικητής και οι ιπτάμενοι είπαν ότι οι αναχαιτίσεις είναι στο πλαίσιο του καθήκοντος τους αρκετά συχνά. 
 
Τα παιδιά φωτογραφήθηκαν με τους ιπτάμενους γεμάτα ενθουσιασμό καθώς αρκετοί από μικροί ηλικία ονειρεύονται να οργώνουν τους αιθέρες.
Και φέτος μέχρι την τελευταία στιγμή λίγο πριν την έναρξη της επίδειξης σχηματίστηκε μια τεράστια ουρά αυτοκινήτων προς τη Μονάδα. Την Τρίτη η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο κλείνοντας τον εορτασμό των φετινών εκδηλώσεων εορτασμού του προστάτη της πολεμικής αεροπορίας.