Μαρτυρία σοκ για τον εξαφανισμένο Γιακουμάκη: Παραλίγο να τον στραγγαλίσουν με ιμάντα

14.27

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε υποστεί άγριο bullying από συμφοιτητές του.  Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της ΕΔΕ που έχει γίνει στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Τα όσα περιγράφονται σε αυτό αλλά και οι μαρτυρίες συμφοιτητών του 20χρονου που σπάνε τη σιωπή τους σοκάρουν.

Χθες το βράδυ στην εκπομπή της Αγγελική Νικολούλη, ένας εκ των συμφοιτητών του Βαγγέλη Γιακουμάκη έσπασε τη σιωπή του και περιέγραψε μια από τις τελευταίες επιθέσεις που δέχθηκε εντός της σχολής του ο εξαφανισμένος 20χρονος.

Παραλίγο να τον στραγγαλίσουν με ιμάντα

«Ήταν κουρασμένος ο Βαγγέλης τελευταία. Απογοητευμένος. Μπάνιο έκανε στις τρεις τα ξημερώματα που κοιμόντουσαν οι άλλοι για να μην του κλείνουν το νερό και παγώσει. Αυτό δεν είναι τίποτα. Ξέρω ότι τον έδεσαν οι Κρητικοί στην καρέκλα. Ήταν μετά τις εκλογές. Εκείνη την εβδομάδα. Μέσα σε εκείνο το δωμάτιο έγινε, στον δεύτερο όροφο. Εκεί που μένουν οι Κρητικοί. Μετά ένας από αυτούς κρατούσε κάτι σαν ιμάντα στο χέρι και ο Βαγγέλης έτρεξε να κατέβει τις σκάλες, να πάει στο δωμάτιό του στον κάτω όροφο. Και αυτός τον έφτασε. Τον έπιασε από τον λαιμό, του έβαλε τον ιμάντα στον λαιμό και τον τράβηξε. Ο Βαγγέλης αντέδρασε εκείνη την ώρα, τον απέφυγε και πήγε στο δωμάτιό του και κλειδώθηκε μέσα. Πήγαν μετά οι άλλοι Κρητικοί και του χτυπούσαν την πόρτα και του φώναζαν “άνοιξε Βαγγέλη, θα το μετανιώσεις, κάτσε να μιλήσουμε, πλάκα κάναμε”. Ναι, έγινε στον διάδρομο. Ήταν περίπου στις 6 το απόγευμα. Ο Βαγγέλης ήταν αναστατωμένος, κόκκινος. Όταν του έβαλαν τον ιμάντα εκεί, ήταν κόκκινος», είπε χαρακτηριστικά σοκάροντας τους πάντες.

«Απορούμε πώς ο Βαγγέλης άντεχε»

Εντωμεταξύ, ο «Ελεύθερος Τύπος» δημοσιεύει δηλώσεις στελέχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο αποκαλύπτει τα βασικά σημεία του πορίσματος των ελεγκτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» που ανέλαβαν τη ΕΔΕ εκ μέρους του υπουργείου.

«Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, βασανιστηρίων, χλευασμού και άγριου bullying από συμφοιτητές του. Είχε στοχοποιηθεί από τέσσερις νεαρούς από την Κρήτη, οι οποίοι του έκαναν τη ζωή κόλαση στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής. Το χειρότερο είναι ότι υπήρχαν πολιτικές παρεμβάσεις για την κάλυψη των δραστών», είπε χαρακτηριστικά. Τα καψώνια σε βάρος του 20χρονου  περιλάμβαναν όχι μόνο να κλειδωθεί σε ντουλάπα, αλλά να κάνει και το «τζουκ μποξ». «Οι γροθιές, οι μπουνιές και τα σπρωξίδια που αναφέρονται στο πόρισμα είναι τόσα πολλά που απορούμε πώς ο Βαγγέλης άντεχε τόσον καιρό στη Σχολή αυτή", αναφέρει στον Ελεύθερο Τύπο στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αποστόλου: Συγκλονίστηκα με αυτά που διάβασα στο πόρισμα

Ο αναπληρωτής υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει την παραίτηση του Διευθυντή της Σχολής Ιωαννίνων, Κώστα Μάντζαρη, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ALPHA, δηλώνοντας συγκλονισμένος με όσα διάβασε στο πόρισμα.

«Συγκλονίστηκα από αυτά που γράφονται και από αυτά που μπορείς να… αντιληφθείς πίσω από τις λέξεις. Θεώρησα σκόπιμο να αντιδράσω άμεσα. Εκτός από την παραίτηση του διευθυντή της σχολής, η υπόθεση δεν τελειώνει εκεί. Δεν μπορεί να έχουμε ποινές για βλάβες στη σχολή και την ίδια ώρα να αγνοούνται τέτοια ζητήματα. Τα φαινόμενα βίας που αναφέρονται στο πόρισμα είναι πάρα πολλά…», τόνισε.