Μαθητές σε ρόλο σεφ παρουσίασαν τα δικά τους χαρουπομαγειρέματα

16.10

Τα γυαλιά σε πολύ έμπειρες νοικοκυρές κατάφεραν και έβαλαν οι μαθητές του 14ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου, που με πολύ μεράκι και δεξιοτεχνία παρασκεύασαν διάφορα υγιεινά σνακ με βάση ένα ξεχασμένο παραδοσιακό κρητικό αγαθό.

 

Ο λόγος για το χαρούπι, με το οποίο δημιούργησαν αλμυρές και γλυκιές παρασκευές τις οποίες διέθεσαν για να συγκεντρωθούν χρήματα που θα δοθούν σε εκπαιδευτικές δομές ειδικής αγωγής στο Ρέθυμνο.

 

Ειδικότερα, έβαλαν σκούφους και ποδιές, διάβασαν προσεχτικά τις συνταγές τους και ρίχτηκαν στην κουζίνα. Η βασική πρώτη ύλη που είχαν, ήταν το χαρούπι και έτσι αφού επιστράτευσαν όλη τους την τέχνη, σήμερα παρουσίασαν στο κοινό του Ρεθύμνου τα δικά τους χαρουπομαγειρέματα.

 

Ο λόγος για τους μαθητές -ή καλύτερα τους λιλιπούτειους σεφ- του 14ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου, που έρχονται να μας προτείνουν ένα εναλλακτικό και πιο υγιεινό σνακ.

 

Τα παιδιά πάλεψαν αρκετές ώρες ανάμεσα σε ταψιά και φούρνους για να καταφέρουν να παρασκευάσουν τα δικά τους πεντανόστημα σνακ με βάση το χαρούπι και σήμερα δηλώνουν ενθουσιασμένα και περήφανα για το αποτέλεσμα, αφού κατάφεραν και έβαλαν τα γυαλιά σε πολλές νοικοκυρές.

 

Μέσα από αυτή τη δράση τα παιδιά γνώρισαν τη διατροφική αξία του χαρουπιού και μέσα από άλλες δράσεις θα το προσεγγίσουν επίσης λαογραφικά, ιστορικά και οικονομικά.

 

Το επόμενο μαγειρικό εγχείρημα των παιδιών, θα είναι παρασκευές από βελανίδια που μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι το μοναδικό σχολείο πανελλαδικά που θα ασχοληθεί με βελανιδομαγειρέματα?