Μαθήτρια γυμνασίου στα Χανιά αυτοτραυματίστηκε – Δεν άντεξε το cyber bullying που δεχόταν από το δημοτικό…

18.22

Τα όσα περιγράφει σε δηλώσεις της η προϊσταμένη του τμήματος ανηλίκων της ασφάλειας Χανίων, Ευαγγελία Μαργαρίτη, δείχνουν την καθημερινή πραγματικότητα που ζούσε από την ηλικία του Δημοτικού μια μαθήτρια γυμνασίου στα Χανιά, όπου συμμαθήτριες της μέσω των κοινωνικών δικτύων την εκβίαζαν, την έβριζαν, την απειλούσαν προκαλώντας της μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα.

Πλέον όπως τονίζει η κα Μαργαρίτη, η βία των ανηλίκων σε μεγάλο ποσοστό έχει μεταφερθεί μέσω του διαδικτύου και πολλές φορές δεν είναι εύκολα αντιληπτό από τους γονείς καθώς δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια στο σώμα. Η μαθήτρια που είναι το πρώτο θύμα σχολικού εκφοβισμού του 2024 βρήκε την λύτρωση όταν εκμυστηρεύτηκε το τι της συμβαίνει σε μια φίλη της και εκείνη τα κατήγγειλε στις αρχές.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης με τίτλο «Οι κίνδυνοι του διαδικτύου» που συνδιοργάνωσαν το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και η Περιφερειακή  Ενότητα Χανίων.

Οι γονείς δεν ξέρουν ότι έχουν ποινικές ευθύνες όταν το παιδί τους ασκεί βία μέσω του διαδικτύου σε άλλους ανήλικους ή και ενήλικες είπε η υποδιευθύντρια του πειραματικού γυμνασίου και στόχο έχει η ημερίδα να τους ενημερώσει.

Παράλληλα είναι γεγονός, όπως αναφέρθηκε στην ημερίδα, ότι ειδικά οι μαθητές του γυμνασίου περνούν πάρα πολλές ώρες μπροστά από τις οθόνες είτε παίζοντας παιχνίδια είτε σερφάροντας στα σόσιαλ κάνοντας chating και αυτό φαίνεται το πρωί στο σχολείο καθώς κλείνουν τα μάτια τους την πρώτη ώρα.

Η εκδήλωση το πρωί ήταν αφιερωμένη στους μαθητές με τίτλο «νευροβιολογία της διαδικτυακής εξάρτησης» και το απόγευμα είναι για τους γονείς με τίτλο «παρεμβάσεις για την πρόληψη της διαδικτυακής εξάρτησης».