Μαζική η μαθητική πορεία για την τραγωδία των Τεμπών στα Χανιά

17.40

Ξεχύθηκαν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Χανίων στο κέντρο της πόλης το πρωί για να διαμαρτυρηθούν για το δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. Η νεολαία των Χανίων φώναξε συνθήματα που στο επίκεντρο είχαν την αδιαφορία του Κράτους για την ασφάλεια στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις. Στείλε μου όταν φτάσεις έλεγαν στα πανό τους ειρωνευόμενα την κακιά την ώρα.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και περνώντας από τη Χατζημιχάλη Γιάνναρη, την πλατεία 1866 , την οδό Κυδωνίας και πίσω στην αγορά για τη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, κατέληξε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων όπου και εκεί οι μαθητές συνέχισαν τη διαμαρτυρία τους, ζητώντας να έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη όσοι φέρουν ευθύνη για την τραγική σύγκρουση των τρένων.

Στο κέντρο της πόλης προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο ενώ στην πορεία των μαθητών συμμετείχαν και οι καθηγητές τους που είχαν την επίβλεψη της πορείας με τα παιδιά να σημειώνουν ότι συζητούν το πλαίσιο των κινητοποιήσεων για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους ενώ με αυτόν τον τρόπο συμπαραστέκονται στο πένθος των δεκάδων οικογενειών που έχασαν τόσο άδοξα τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Μετά την πορεία οι μαθητές αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα πέραν του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης.