Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης

13.00

Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης για την προβολή των σημάτων «κρήτη», «κρητική κουζίνα», «κρητικό μπακάλικο» καθώς και των πιστοποιημένων επιχειρήσεων με τα παραπάνω σήματα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  στο Επιμελητήριο στον Αγ. Νικόλαο. 
Στην ημερίδα που οργάνωσε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων της ΠΕ Λασιθίου, εκπρόσωποι των κλάδων τροφίμων, εστίασης, ξενοδοχειακών μονάδων κ.α.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη σε σύντομο χαιρετισμό της κάλεσε τους επιχειρηματίες του Λασιθίου να στηρίξουν τα σήματα πιστοποίησης της Περιφέρειας Κρήτης που στοχεύουν στην ανάδειξη των Κρητικών προϊόντων, και επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η παρουσίαση των σημάτων έγινε από τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Μανόλη Χνάρη, τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Παραρτήματος Κρήτης και Αντιπρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Αλέξανδρο Στεφανάκη και το στέλεχος της  εταιρείας Βίκυ Νταγιαντά.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Χνάρης μόνο με  τη συνεργασία και την σωστή οργάνωση, τα προϊόντα του νησιού θα αποκτήσουν τη θέση και την αγοραστική δύναμη που τους αξίζει στην εσωτερική και διεθνή αγορά ενώ με τη σχεδιασμένη διασύνδεση των δύο βασικών πυλώνων της οικονομίας του νησιού, τον πρωτογενή τομέα με το τουριστικό μας προϊόν, μπορεί η Κρήτη να καθιερωθεί και ως γαστρονομικός προορισμός.
Από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης ανέφερε ότι, «η αύξηση του αριθμού των πιστοποιημένων χώρων εστίασης με το σήμα ποιότητας «Κρητικής Κουζίνας» δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον πρωτογενή τομέα του νησιού μας και ευρύτερα για την τοπική οικονομία. Σημαντικά βήματα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, πρέπει να γίνουν και άλλα, προκειμένου να αποδώσει πλήρως ο στόχος της Περιφέρειας Κρήτης  για τη διασύνδεση του τουρισμού µε τον πρωτογενή τομέα και την  Κρητική διατροφή».

Μέχρι σήμερα έχουν σημανθεί 550 προϊόντα με το σήμα  «Κρήτη», 36 χώροι μαζικής εστίασης με το σήμα «κρητική κουζίνα και 5 «κρητικά μπακάλικα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στην ημερίδα χαιρέτισαν ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Λασιθίου, Θωμάς Χαριτάκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λασιθίου Μανόλης Βαρκαράκης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης  Δημόσιας Υγείας Μανόλης Κλώντζας,  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λασιθίου Νίκος Δασκαλάκης,  Γιάννης Γουλιδάκης, Μαρία Βάρδα κ.α.