Με χαρούμενα χρώματα & φαντασία άνοιξε το πασχαλινό παζάρι αγάπης του Ορίζοντα

13.44

Με χαρούμενα χρώματα, φαντασία, πολύ αγάπη και μεράκι?ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το πασχαλινό παζάρι από τις εθελόντριες του «Ορίζοντα»!

 

Το Πασχαλινό παζάρι αγάπης πραγματοποιεί ο Σύλλογος Ορίζοντας από τις 4 έως τις 30 Απριλίου στα Χανιά. Πάρε και εσύ την λαμπάδα και τα δωράκια σου από τον Ορίζοντα και χάρισε χαρά και χαμόγελα σε δεκάδες  πονεμένες ψυχούλες.

 

“Όλοι μαζί εμείς θα φτιάξουμε έναν κόσμο από αγάπη κι ελπίδα?

χέρια σφιχτά και θα ενώσουμε, οι καρδιές θα κερδίσουν την μάχη”

 

 

Το παζάρι είναι στην οδό Τσουδερών 38Α

Καθημερινές: 09.00-15.00 & 17.00-21.00

Σάββατο:  09.00-15.00

 

 

Λίγα Λόγια για το Σύλλογο…

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος, που δραστηριοποιείται στα πλαίσια του εθελοντισμού. Ιδρύθηκε το 2004 (αρ. 210/2004 απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων), με σκοπό την στήριξη ατόμων που πάσχουν από καρκίνο, καλύπτοντας ανάγκες που άλλοι σύλλογοι αδυνατούσαν καθώς προσέφεραν βοήθεια σε παιδιά έως και 18 ετών. Ο Σύλλογός μας στηρίζει παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, αλλά απλώνουμε τη δράση μας και ανοίγουμε την αγκαλιά μας και σε μεγαλύτερες ηλικίες

Ο «Ορίζοντας» ιδρύθηκε με σκοπό την στήριξη παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που λαμβάνουν οι ασθενείς μας σύμφωνα με τις ανάγκες τους αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες του Συλλόγου είναι:

? Άμεση οικονομική ενίσχυση στους ασθενείς
? Εισιτήρια μετακίνησης από και προς τον τόπο θεραπείας με την ευγενική χορηγία της ΑΝΕΚ LINES, αφού πρώτα έχει γίνει ο έλεγχος και η αξιολόγηση των αναγκών της οικογένειας για την εξασφάλιση εισιτηρίων
? Εξεύρεση αίματος, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών σε επείγουσες περιπτώσεις άμεσης ανάγκης
? Οικονομική κάλυψη εξετάσεων που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
? Φιλοξενία ασθενών και συνοδών στα έξι σπίτια που διατηρούμε στην Αθήνα, εν όψει των επεμβάσεων, μεταμοσχεύσεων, ακτινοβολιών ή άλλων θεραπειών, στις οποίες χρειάζεται να υποβληθούν οι ασθενείς.

Από την λειτουργία του συλλόγου μας μέχρι και σήμερα έχουν φιλοξενηθεί στα σπίτια μας περισσότεροι από 1000 ασθενείς με τους συνοδούς τους. Νοικιάζουμε και συντηρούμε ξενώνες στην Αθήνα, όπου φιλοξενούνται οι οικογένειες των πασχόντων με σκοπό την οικονομική και ψυχολογική ανακούφιση τους. Σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης ενοικιάζουμε επιπλέον επιπλωμένα διαμερίσματα για την διαμονή των ασθενών την κάλυψη των αναγκών τους.

Εκτός από τις δύο βασικές μας υπηρεσίες, οικονομική ενίσχυση και φιλοξενία σε ξενώνα, πολλές οικογένειες απευθύνονται στο Σύλλογό μας για διάφορες πληροφορίες σχετικά με την ασθένειά τους, για μεσολάβηση σε υπηρεσίες, για διευθέτηση διάφορων θεμάτων κτλ.