Με… χασούρα πέφτει η αυλαία των χειμερινών εκπτώσεων

14.26

Με απώλειες που για την Κρήτη αναμένεται να φτάσουν ακόμα και στο 30%, θα πέσει την Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου, η αυλαία των φετινών χειμερινών εκπτώσεων.

Ο εμπορικός κόσμος δηλώνει απογοητευμένος από την κίνηση στην αγορά, καθώς όπως λέει, οι γενναίες εκπτώσεις που καταγράφηκαν φέτος δεν στάθηκαν ικανές για να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό.

Πιο αναλυτικά, μπορεί η αγορά της Κρήτης από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα να πλημμύρισε από χιλιάδες καταναλωτές, όμως τα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων θα κλείσουν με αρνητικό πρόσημο την Δευτέρα που πέφτει και επίσημα η αυλαία των χειμερινών εκπτώσεων.

Αυτή τη φορά τα ποσοστά των εκπτώσεων ήταν κάτι παραπάνω από γενναία, δυστυχώς όμως, δεν ήταν ικανά για να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό, που αποδείχτηκε πολύ φειδωλό στις αγορές του.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, η χασούρα που καταγράφεται είναι μεγάλη. Πανελλαδικά η πτώση του τζίρου στα εμπορικά καταστήματα κυμαίνεται μεταξύ 20% – 25% και στην Κρήτη οι απώλειες θα κυμανθούν από 10% έως και 30%.

Και την ώρα που η εκπτωτική περίοδος δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, στο Ρέθυμνο ο εμπορικός κόσμος εκτιμά ότι θα πάρει μια μεγάλη ανάσα από τις πλούσιες καρναβαλικές εκδηλώσεις που διεξάγονται και φέτος.

Πάντως, παρά το αρνητικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει στην αγορά οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι έμποροι της Κρήτης, προσδοκούν τη δική του ανάσταση με την έλευση της νέας τουριστικής περιόδου?