Με email θα απαντήσει το ΤΑΙΠΕΔ στο υπόμνημα των φορέων. Συναντήσεις στην Αθήνα για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων της χώρας

16.41

Το ενδεχόμενο και οι προοπτικές για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων Δασκαλογιάννης συζητήθηκαν σήμερα στην Αθήνα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είχε ανακοινώσει ότι η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο του συντονισμού δράσεων για την ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων σε όλη τη χώρα , μεταξύ αυτών και του Γ. Δασκαλογιάννης.

Όπως έγινε γνωστό στην σύσκεψη με το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ  και στη οποία έδωσε το παρόν ο Νομικός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Χαράλαμπος, Πιτσιγαυδάκης, διαπιστώθηκε πως οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση προχωρούν κανονικά  .

Οι εκπρόσωποι των 14 περιοχών τα αεροδρόμια των οποίων βρίσκονται στο στάδιο προς ιδιωτικοποίηση , συναντήθηκαν νωρίτερα για να συντονίσουν τη δράση τους και να αποτρέψουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας . Οπως διαπίστωσαν υπάρχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες ειδικά για τα αεροδρόμια Χανίων και Θεσσαλονίκης στα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη έργα γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο  στους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ .Προς την κατεύθυνση αυτή εξετάστηκε το ενδεχόμενο προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού , στο Ελεγκτικό συνέδριο και το Συμβούλιο της Επικρατείας .

Να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι των περιφερειών με τα προς ιδιωτικοποίηση αεροδρόμια συναντήθηκαν και με εκπρόσωπους της ΕΣΗΕΑ , στους οποίους επεσήμαναν τις θέσεις και τους προβληματισμούς τους για τις προθέσεις της πολιτείας .

Στο μεταξύ , με κεντρικό θέμα την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου “Ι. Δασκαλογιάννης” των Χανίων και τον συντονισμό των ενεργειών για την αποτροπή της πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, σήμερα, Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία του Δημάρχου, Τάσου Βάμβουκα, καθώς και των επικεφαλής και των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, Μαρίας Κοκκινάκη, Αριστείδη Παπαδογιάννη, Νικολάου Παπαντωνάκη, Σεραφείμ Ρίζου και Γιάννη Σαρρή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Δημήτρης Φραγκάκης, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Χανίων, Μάρκος Περάκης, ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις νομικές ενέργειες, που πρέπει να ακολουθηθούν από πλευράς Δήμου για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης.

Στη συνέχεια οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των παρατάξεων κατέθεσαν τις απόψεις τους αναφορικά με τη διοργάνωση παγκρήτιας κινητοποίησης  το προσεχές διάστημα, με ευρεία συμμετοχή, προκειμένου να σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα της αντίθεσης της τοπικής κοινωνίας στα επιχειρούμενα σχέδια ιδιωτικοποίησης.