Με κατάληψη της 7η ΥΠΕ απειλούν οι Ιεραπετρίτες

10.36

Σύσσωμη η Ιεράπετρα στη διαμαρτυρία που πραγματοποιείται στην 7η ΥΠΕ. Σε επ’ αόριστο κατάληψη της 7η ΥΠΕ απειλούν οτι θα προχωρήσουν οι Ιεραπετρίτες σε περίπτωση που δεν έχουν απάντηση στα αιτήματα τους. 

 Οι τοπικοί φορείς είναι αγανακτισμένοι , καθώς και όλοι οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, εξαιτίας της αδιαφορίας που επιδεικνύουν όλοι οι αρμόδιοι για την υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος .

Με τη διαμαρτυρία τους ζητούν όπως επισημαίνουν νέο οργανισμό που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής , να προστεθούν άμεσα οι δύο οργανικές θέσεις που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής και να γίνουν άμεσα οι αντίστοιχες προσλήψεις μόνιμων γιατρών , να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου μας και να διασφαλιστεί ένα νοσοκομείο Πλήρες, Αυτοδιοίκητο, Δημόσιο και Δωρεάν για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δείτε τις φώτο που μας έστειλε απο το σημείο ο ρεπόρτερ της ΝΕΑ Τηλέόρασης Κρήτης Ιορδάνης Δημητριάδης

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους :
"Μετά από 6 χρόνια συνεχών αγώνων, χάρη στους οποίους το νοσοκομείο μας εξακολουθεί να λειτουργεί παρά τις συστηματικές προσπάθειες υποβάθμισης και διάλυσής του, δεν θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία και απαξίωση της περιοχής μας.
Με 3 Μνημόνια να εφαρμόζονται ήδη καταστρέφοντας την οικονομία και την κοινωνία, με ένα ακόμα να έχει ψηφιστεί, και με την τελευταία συμφωνία με τους θεσμούς να βάζει «κόφτη» σε όλες τις δημόσιες δαπάνες και ταφόπλακα στη δημόσια υγεία, παιδεία, ασφάλιση και πρόνοια, ξέρουμε πολύ καλά ποιό μέλλον προδιαγράφεται για το δικαίωμά μας στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Δεν θα το ανεχτούμε, όπως δεν υποκύψαμε στα σχέδια των προηγούμενων κυβερνήσεων που επιχείρησαν να μετατρέψουν το μοναδικό νοσοκομείο της Νοτιοανατολικής Κρήτης σε Κέντρο Υγείας.
Τα αιτήματα της Ιεράπετρας, όπως διαμορφώθηκαν μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις και τους αγώνες μας είναι συγκεκριμένα και αδιαπραγμάτευτα. Η πείρα μας έχει δείξει ότι οι υποσχέσεις, ακόμα και οι δεσμεύσεις, είναι ανέξοδες και μοιράζονται εύκολα για να εκτονώσουν την οργή του λαού –τα 5 χρόνια που η παθολογική μας κλινική υπολειτουργεί, παραλύοντας συνολικά το νοσοκομείο, το αποδεικνύουν περίτρανα: Από το 2012, που σκόπιμα καταργήθηκαν οι δύο οργανικές θέσεις της παθολογικής, όλες οι κυβερνήσεις (συμπεριλαμβανομένης και της προηγούμενης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αρνούνται ή σκόπιμα κωλυσιεργούν να αποκαταστήσουν την αδικία. Στο όνομα του ρεαλισμού και των εφικτών λύσεων, προσφέρουν την προσωρινή αντιμετώπιση του προβλήματος με προσλήψεις επικουρικών γιατρών των οποίων οι θέσεις έχουν προκηρυχτεί ξανά και ξανά χωρίς αποτέλεσμα. Επειδή, λοιπόν, έχουμε ξαναβρεθεί στο ίδιο έργο θεατές, απαιτούμε συγκεκριμένες, άμεσες και μόνιμες λύσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή λειτουργία όλων των κλινικών του νοσοκομείου μας."

Ελενη Γκοντέ neatv.gr