Με κατάληψη ξεκίνησαν τα υποβαθμισμένα σχολεία στα Χανιά – Τι απαντά η πρωτοβάθμια

15.04

Το πρώτο κουδούνι δε χτύπησε στα δημοτικά του Γερανίου, του Σκινέ – Φουρνέ, ενώ οι μαθητές απείχαν και από το δημοτικό του Δραπανιά στην Κισάμου, καθώς συγχωνεύονται η Τρίτη με την Τετάρτη Δημοτικού. Στο δημοτικό σχολείο Κανδάνου όπου και αυτό υποβαθμίζεται από 6θέσιο σε 5θέσιο έγινε ο αγιασμός κανονικά, στη συνέχεια όμως συνεδρίασε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και πήρε την απόφαση από αύριο να ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις, με πρώτο σταθμό τη συνάντηση με την προϊσταμένη της πρωτοβάθμιας. Το πρωί πάντως στο Γεράνι το σχολείο αντί για αγιασμό έκανε κατάληψη και σύσσωμοι οι γονείς αλλά και ο Δήμος Πλατανιά καθώς υποβαθμίζονται δύο σχολεία στα όρια του, ζήτησαν έναν ακόμα εκπαιδευτικό για να μην κάνουν μάθημα 22 παιδιά στο τμήμα.

Οι γονείς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι η πρωτοβάθμια να διορίσει εκπαιδευτικό όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Ανάλογη η εικόνα και στο δημοτικό σχολείο του Σκινέ- Φουρνέ που στην ΄Γ και ΄Δ φοιτούν συνολικά 15 παιδιά καθώς η μία τάξη έχει 9 παιδιά και η άλλη 6. Και εκεί οι γονείς προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου.

Οι γονείς σημειώνουν ότι δεν διαπραγματεύονται την εκπαίδευση των παιδιών τους και αν το Υπουργείο δεν ικανοποιήσει το αίτημα τους θα πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο που υποβαθμίζεται και θα τα γράψουν σε άλλα.

Θα διαβιβαστούν τα αιτήματα των γονέων στο Υπουργείο Παιδείας απάντησε η προϊσταμένη στους γονείς που είχαν συγκεντρωθεί στην πρωτοβάθμια για να διαμαρτυρηθούν για τις συγχωνεύσεις των τάξεων των σχολείων τους. Η κα Κασσωτάκη είπε στους γονείς των δημοτικών του Γερανίου και του Σκινέ Φουρνέ ότι θα προσπαθήσει οι μαθητές της Τρίτης και της Τετάρτης να έχουν χωριστό εκπαιδευτικό ο οποίος θα προκύψει από το ολοήμερο.