Με «παγίδες» η Βιολογία – Βατά τα θέματα της ανάπτυξης εφαρμογών

12.43

Για καλά διαβασμένους μαθητές ήταν σήμερα τα θέματα της βιολογίας, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων, καθώς ένα από τα ζητήματα έκρυβε «παγίδες».
 
Στον αντίποδα, τα θέματα της ανάπτυξης εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον, κρίθηκαν βατά από μαθητές καιεκπαιδευτικούς.
 
Στο μεταξύ, από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις δεν λείπουν και τα απρόοπτα αφού μέχρι στιγμής έχουν μηδενιστεί τέσσερα γραπτά στην Κρήτη, ενώ σε επαναληπτικές εξετάσεις θα κληθούν εννέα συνολικά υποψήφιοι.
 

Αναλυτικότερα, όχι ιδιαίτερης, αλλά κλιμακούμενης δυσκολίας, ήταν σήμερα τα θέματα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, στα οποία διαγωνιστήκαν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών.
 
Τα θέματα ήταν βατά, υποστήριξαν οι μαθητές, ενώ απλά και κατανοητά, τα χαρακτήρισαν και οι εκπαιδευτικοί, τονίζοντας ότι ακόμα και ένας μέτριος μαθητής θα μπορούσε εύκολα να αποδώσει.
 
Αντιθέτως, τα θέματα της βιολογίας κρίθηκαν αρκετά δύσκολα, ενώ σε κάποια σημεία τους έκρυβαν και «παγίδες», τις οποίες όμως ένας καλά βιασμένος μαθητής θα μπορούσε να τις διακρίνει και να γράψει, όπως σημείωσε στη «Ν.Τ.» ο καθηγητής φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο, Γιώργος Τρουλλινός.
 
Τα απρόοπτα
 
Αύριο, Σάββατο, ολοκληρώνεται η δεύτερη εβδομάδα των πανελλαδικών με τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων να προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα.
 
Μέχρι στιγμής η διαδικασία στην Κρήτη διεξάγεται ομαλά, ενώ δεν λείπουν και τα απρόοπτα με γραπτά που ακυρώθηκαν, όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή της «Ν.Τ.», «Καλημέρα στις 7» και στην Ευαγγελία Ξηρουχάκη, ο περιφερειακός επόπτης εξετάσεων Κρήτης, Γιώργος Περικληδάκης.
 
Μέχρι στιγμής επίσης επαναληπτικές εξετάσεις θα κληθούν να δώσουν και εννέα υποψήφιοι από την Κρήτη, οι οποίοι θα μεταβούν στην Αθήνα με τη λήξη των πανελλαδικών.
 
Οι πανελλήνιες θα συνεχιστούν την Δευτέρα με την εξέταση των υποψηφίων στα μαθήματα των λατινικών και της χημείας.