Με σκαλιά ή χωρίς η είσοδος της Δημοτικής Αγοράς; Διαφωνούν οι Αρχαιολογίες

17.41

Από τη μία η Αρχαιολογία Νεοτέρων Μνημείων και από την άλλη η Βυζαντινών και στη μέση ο Δήμος Χανίων. Τα σκαλάκια της Δημοτικής Αγοράς εξελίσσονται σε γρίφο για τις αρμόδιες υπηρεσίες που επιβλέπουν το έργο της ανάπλασης του μνημείου. Εδώ και καιρό είχαμε εντοπίσει ότι αυτά τα σκαλάκια στην είσοδο της Αγοράς θα αποτελούσαν στην πορεία το μήλον της έριδος όπως και φάνηκε σήμερα το πρωί κατά την αυτοψία των αρχαιολόγων της υπηρεσίας νεοτέρων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Δήμος Χανίων για να θεμελιώσει το κτήριο έχει προβλέψει στη μελέτη την ενίσχυση με σκυρόδεμα στη βάση του κτηρίου γεγονός που θα σηκώσει με απλά λόγια το δάπεδο της δημοτικής αγοράς που θα έχει ως αποτέλεσμα την κατασκευή σκαλιών στην είσοδο κάτι για το οποίο διαφωνεί η νεοτέρων μνημείων αφού δεν υπήρχαν ποτέ στο σημείο και αν το δάπεδο κατέβει για να μη μπουν σκαλιά θα χαλάσει ο προμαχώνας από κάτω στον οποίο χτίστηκε η αγορά.

Σε κάθε περίπτωση για το τι ακριβώς θα γίνει θα ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις και την τελική απόφαση ενδεχομένως να λάβει το ΚΑΣ. Ωστόσο οι εργασίες θα προχωρούν κανονικά για να μη βγει το έργο εκτός χρονοδιαγράμματος.

Πάντως η θεμελίωση του μνημείου είναι βασική για να προχωρήσουν και οι υπόλοιπες εργασίες στην πορεία.