Με τον Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Κανδάνου-Σελίνου

14.08

Συνάντηση Εργασίας με τον Δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Κρήτης είχε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.
Ο Δήμαρχος Αντώνης Περράκης έθεσε στον Υφυπουργό τέσσερα αιτήματα που χρήζουν επίλυσης:
-Το πρόβλημα του βιολογικού Παλαιοχώρας,
-Την αναβάθμιση του Οδικού άξονα Παλαιοχώρας – Κουντούρας,
-Τη χρηματοδότηση για την αγορά δύο μηχανημάτων έργων και δύο απορριμματοφόρων, και
-Την παροχή δυνατότητας στον Δήμο να προσλάβει επιστημονικό προσωπικό και κυρίως έναν τοπογράφο – μηχανικό και έναν μηχανολόγο – μηχανικό.
Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.:
«Ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου είναι από τους πιο παραμελημένους Δήμους όχι μόνο της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Οπότε είναι λογικό να πρέπει να δούμε με προσοχή τα αιτήματα του κ. Δημάρχου.
Ειδικότερα το θέμα του βιολογικού Παλαιοχώρας εκκρεμεί πάνω από 30 χρόνια, μέσα σε ένα πεδίο αντιδράσεων και προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Θα το προωθήσω άμεσα στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.
Ο φίλος Δήμαρχος δικαίως μου έθεσε και το θέμα του δρόμου Κουντούρα – Παλαιοχώρα, καθώς θα πρέπει να επιταχυνθεί και να γίνει κάτω από ασφαλέστερες οδικές συνθήκες, η μεταφορά των οπωροκηπευτικών από τα θερμοκήπιά της Κουντούρας, που αντιπροσωπεύουν και το 50% της συνολικής παραγωγής του νομού Χανίων.
Με λίγα λόγια έργο απαραίτητο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας,
Για το θέμα των μηχανημάτων έργου και τα απορριμματοφόρα, δεν έχω έτοιμη την απάντηση ή την πηγή της χρηματοδότησής τους, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να υπάρξει η σχετική μέριμνα, όπως το ίδιο συμβαίνει και με την αίτηση για την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού.
Για παράδειγμα, ο μηχανολόγος – μηχανικός είναι ο πλέον απαραίτητος για την αναδιοργάνωση των γεωτρήσεων και τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους, σε μία περιοχή όπου η άρδευση μεγάλων εκτάσεων είναι συνυφασμένη με την αναπτυγμένη κτηνοτροφία, τη γεωργία και τα οπωροκηπευτικά της Κουντούρας».
Η συνάντηση Εργασίας του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ με το Δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου Αντώνη Περράκη, έγινε στο περιθώριο της εκπροσώπησης του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης από τον Τέρενς Κουίκ στις ετήσιες εκδηλώσεις του ολοκαυτώματος της Καντάνου, που τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.