Μέχρι τις 12/09 οι αιτήσεις για το διευρυμένο ολοήμερο – Υποβαθμίστηκαν τα δημοτικά σε Κάνδανο, Φουρνέ, Δραπανιά και Γεράνι

15.55

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σε μία εβδομάδα και στις διευθύνσεις εκπαίδευσης ετοιμάζονται για το πρώτο κουδούνι. Η μεγάλη αλλαγή φέτος για την πρωτοβάθμια είναι το διευρυμένο ωράριο στο ολοήμερο σχολείο που τα παιδιά θα επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά τις 5:30 το απόγευμα. Έτοιμη είναι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση Χανίων δηλώνει η προϊσταμένη Πόπη Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη καθώς έχουν προσληφθεί 74 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί.

Τώρα οι γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο ολοήμερο θα πρέπει να δηλώσουν αν θέλουν να παραμείνουν στο διευρυμένο για να συσταθούν τα τμήματα στα σχολεία και να φανεί το αν υπάρχουν κενά.

Εν τω μεταξύ, φέτος τα σχολεία στα Χανιά θα ανοίξουν με 4 υποβιβάσεις αφού μετατρέπονται σε 5θέσια από 6θέσια 4 σχολεία στον νομό, λόγω μείωσης του πληθυσμού στις περιοχές αυτές.

Στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης, οι μεταβολές ήταν περισσότερες και επηρέασαν και οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, με την προϊσταμένη να καλεί τις τοπικές κοινωνίες να εγγράφουν τα παιδιά στα σχολεία της υπαίθρου για να μείνει ζωντανή η μαθητική ζωή.