Μέχρι τις 25/11 η επιδότηση για τα λιπάσματα – Αυξάνεται η οξύτητα λόγω δάκου στο λάδι

17.36

Μπορεί ακόμα να είναι άγνωστο το ύψος της επιδότησης για τον καθένα ωστόσο η πλατφόρμα που θα μείνει ανοιχτή για αιτήσεις για 10 ημέρες θα είναι μια σημαντική ανάσα για παραγωγούς και επιχειρηματίες. Έτσι όσοι αγόρασαν με τιμολόγια λιπάσματα από 1/10/21 έως τις 30/09/22 θα μπορούν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ my business Support, μέχρι τις 25 Νοεμβρίου προκειμένου να τύχουν μέρους των 60 εκατομμυρίων που θα δοθούν πανελλαδικά ως επιδότηση με τους κωδικούς του taxis.

Όποια και να είναι η ενίσχυση τονίζουν οι επιχειρηματίες θα είναι μια ανάσα στο κόστος των λιπασμάτων αρκεί κάποιος να αναλογιστεί ότι η τιμή τους έχει σχεδόν τριπλασιαστεί μέσα σε τρία χρόνια.

Αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους των λιπασμάτων είναι η μερική ή καθόλου λίπανση των καλλιεργειών με ότι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγή.

Εν τω μεταξύ στις τρεις γραμμές οξύτητα στο ελαιόλαδο η τιμή παραμένει στα 4 ευρώ και 20 λεπτά αλλά ο δάκος με τις υψηλές θερμοκρασίες κάνει πάρτι στα δέντρα και αυτό φαίνεται και στις ελιές που φτάνουν στο ελαιουργείο με αποτέλεσμα η οξύτητα να πέφτει άρα και η τιμή.

Οι αποδόσεις πάντως παραμένουν καλές.