Μέχρι το Πάσχα η δεύτερη δόση της επιδότησης. Μέχρι τις 16 Μαΐου η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων

08.29

Mέχρι τις 16 Μαΐου έχουν προθεσμία οι αγρότες να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ.  Εκπρόθεσμη υποβολή γίνεται δεκτή μέχρι τις 10 Ιουνίου 2016, αλλά για κάθε εργάσιμη ημέρα καθυστερημένης υποβολής, ο αγρότης χάνει 1% της ενίσχυσης και 3% από την αξία των δικαιωμάτων που αιτείται να του χορηγηθούν. Μετά τις 10 Ιουνίου 2016 καμία αίτηση δε θα γίνει δεκτή και καμία πληρωμή δε θα καταβληθεί. Κατ? εξαίρεση και μέχρι της 31 Μαΐου 2016, ο γεωργός μπορεί να προσθέσει ορισμένα αγροτεμάχια στην αίτηση που υπέβαλε εμπρόθεσμα, χωρίς να υπόκειται σε μειώσεις. Μετά τις 10 Ιουνίου 2016, δεν θα επιτρέπονται διορθώσεις της υποβληθείσας Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, Ε.Α.Ε., εκτός και αν πρόκειται για συγκεκριμένα προφανή σφάλματα που αποδίδονται σε απροσεξία και αιτιολογούνται ανάλογα.

Η Αντιπεριφεριάρχης Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου κάλεσε τους αγρότες να δώσουν το παρόν στις ενημερωτικές εκδηλώσεις , μέσω της εκπομπής Καλημέρα στις 7, σήμερα για το Ηράκλειο στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΘΙΑΓΕ στις 5 το απόγευμα και στις 18 του μήνα στο Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών κ Ελιάς για τα Χανιά.

Παράλληλα όπως είπε, η υπόλοιπη επιδότηση θα μπει πριν το Πάσχα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ,

Τρόποι υποβολής:
O γεωργός έχει δύο επιλογές για να υποβάλλει την αίτησή του. Η πρώτη είναι να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες των κατά τόπους πιστοποιημένων Φορέων υποβολής Α΄ ή Β΄ βαθμού της επιλογής του. Η δεύτερη είναι να το κάνει μόνος του ή με τη βοήθεια κάποιου οικείου του που έχει πρόσβαση και ευχέρεια στη χρήση του διαδικτύου (internet), δωρεάν, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ (οn-line υποβολή), ανεξάρτητα από τον τρόπο υποβολής της αίτησης του 2015. Σε αυτή την περίπτωση, ο γεωργός θα λάβει την απαραίτητη υποστήριξη από την αρμόδια υπηρεσία (help – desk) του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε κάθε φάση υποβολής της αίτησής του διαδικτυακά. Για την υποβολή της on-line αίτησης ο γεωργός ακολουθεί τα παρακάτω βήματα:

Εισέρχεται στην κεντρική σελίδα του διαδικτυακού τόπου www.opekepe.gr και επιλέγει κατά σειρά τους συνδέσμους:
«Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης» => «Εγγραφή στην on-line εφαρμογή υποβολής ΕΑΕ https://osdeopekepe.dikaiomata.gr/registration2016/» => «Για άμεση χρήση της on-line εφαρμογής υποβολής ΕΑΕ 2016, πατήστε εδώ»

ΠΡΟΣΟΧΗ: Με τη λήψη κωδικού πρόσβασης ΔΕΝ ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης. Ο κωδικός πρόσβασης κάθε χρήστη πρέπει να τηρείται σε ασφαλές μέρος και για μελλοντική χρήση.