Μεγάλες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας

13.04

Με απώτερο στόχο την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, αλλά και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο νησί,ξεκίνησε το πρωί στο Ρέθυμνο το ελληνορωσικό συνέδριο για τον
τουρισμό.
 
Στο επίκεντρο βρίσκονται οι επιμέρους δυνατότητες διείσδυσης της χώρας μας στην τουριστική αγορά της Ρωσίας, δίδοντας έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα.
 
Το συνέδριο -που ολοκληρώνεται αύριο- διοργανώνεται από τον δήμο Ρεθύμνου, τον επίτιμο πρόξενο της ρωσικής ομοσπονδίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και το σύλλογο ξενοδόχων του νομού.

 
Μπορεί στην έναρξη της τουριστικής περιόδου τα μηνύματα να μην ήταν ενθαρρυντικά, ωστόσο, οι ρώσοι επισκέπτες της χώρας μας ξεπέρασαν φέτος κάθε προσδοκία. Οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας σε επίπεδο τουρισμού και όχι μόνο, ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα στο ελληνορωσικό συνέδριο που ξεκίνησε το πρωί στο Ρέθυμνο.
 
Οι εκπρόσωποι των δύο χωρών στον τουριστικό κλάδο μίλησαν για την ανάγκη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, ώστε οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους ρώσους επισκέπτες.
 
Στην διάρκεια του συνεδρίου εκτενής αναφορά έγινε και για τις προοπτικές συνεργασίας που υπάρχουν στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.
 
Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολουθούν διακεκριμένοι έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού, καθώς και ρώσοι παράγοντες και στελέχη ρωσικών τουριστικών οργανισμών και επιχειρήσεων, που στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καθώς και στην προώθηση σχέσεων συνεργασίας.
 
Οι εργασίες του συνεδρίου που διεξάγονται στο ωδείο της παλιάς πόλης, θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Δευτέρας.