Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Σφακιά

10.56

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε από τα ξημερώματα στην Ανώπολη Σφακίων στα Χάνια. Ισχυρή αστυνομική δύναμη με περισσότερα από 50 άτομα έφτασαν στη περιοχή και άρχισαν τους ελέγχους μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε σπίτια και περιουσίες κυρίως δυο οικογενειών οι οποίες στο παρελθόν έχουν δημιουργήσει προβλήματα τόσο μεταξύ τους όσο και με άλλους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός όπλων περίστροφα, πολεμικά τυφέκια και καραμπίνες ενώ συνελήφθησαν και  3 άτομα μέλη δυο οικογενειών.
 

φωτο αρχείου

Κατά την έρευνα στο σπίτι του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν στην κατάψυξη  τα κεφάλια από δύο κρι-κρι και μια προβιά και όπως επιβεβαιώθηκε από τον βιολόγο του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πέτρο Λυμπεράκη, πρόκειται για  κρητικούς αίγαγρους.

 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες καθώς και σε βοηθητικούς χώρους αυτών, σε ποιμνιοστάσια, αποθήκες και οχήματα, των τεσσάρων ημεδαπών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

πολεμικό όπλο τύπου Kalashnikov, με ενσωματωμένο γεμιστήρα,
πολεμικό όπλο (τυφέκιο),
5 πιστόλια,
8 γεμιστήρες (εκ των οποίων η 1 πολεμικού τύπου)
5 κυνηγετικά όπλα (4 καραμπίνες και 1μονόκαννο),
ξιφολόγχη,
μαχαίρι με μήκος λάμας 19cm,
359 φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
κάλυκες, φυσιγγιοθήκη

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων. 

Ρεπορτάζ: Ευτυχία Πενταράκη