Η μεγαλύτερη γέφυρα από γυαλί στον κόσμο! Κι αν ραγίσει…;

12.31

Μια ξύλινη γέφυρα στην Κίνα μόλις έδωσε τη θέση της σε μία εντυπωσιακή κατασκευή από γυαλί που προκαλεί δέος. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γέφυρα πεζών στον κόσμο φτιαγμένη από γυαλί που βρίσκεται στο Πάρκο Shiniuzhai στο Χουνάν και εκτείνεται σε 300 μέτρα μήκος, ενώ οι πεζοί απολαμβάνουν μια εξαιρετική θέα 180 μέτρα πάνω από το έδαφος. Το πάτωμα είναι φτιαγμένο από διπλή στρώση γυαλιού πάχους 24 χιλιοστών και λέγεται ότι είναι 25 φορές πιο ισχυρή από ό,τι ένα κλασικό γυάλινο παράθυρο.

Σύμφωνα με το CNN μόλις δύο εβδομάδες από τα εγκαίνια της γέφυρας στο όρος Γιουντάι, σημειώθηκαν οι πρώτες φθορές με αποτέλεσμα να απαγορευθεί η πρόσβαση των πολιτών σε αυτή ώστε να αποκατασταθεί το τμήμα που έχει ραγίσει. «Μόλις βίωσα μια ιστορική στιγμή. Το γυαλί στη γέφυρα του Γιουντάι έχει σπάσει», έγραψε έντρομος ένας χρήστης του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα, Weibo.

«Ενώ πλησίαζα στο τέλος του περάσματος, άκουσα ένα δυνατό ήχο ?μπανγκ?. Τα πόδια μου έτρεμαν. Κοίταξα κάτω και είδα το τμήμα γυαλιού να έχει θρυμματιστεί. Κάποιοι ούρλιαζαν. Εγώ φώναξα ?έχει σπάσει πραγματικά, έχει σπάσει πραγματικά?. Και τότε έτρεξα σπρώχνοντας τον κόσμο που βρισκόταν μπροστά μου. Ήταν τρομακτικό», συνέχισε ο τουρίστας που δύσκολα θα ανέβει για δεύτερη φορά στη γυάλινη γέφυρα μετά τη συγκλονιστική εμπειρία του.

Λέγεται, πάντως πως το ράγισμα προκλήθηκε μόνο σε ένα από τα τρία επίπεδα του γυαλιού, επομένως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους επισκέπτες. Ποιος, όμως, τολμά να περπατήσει στον? αέρα και με ραγισμένο γυαλί;