Μεγάλο μέτωπο και στον Υμηττό! Καίγονται σπίτια στους πρόποδες του βουνού! Ισχυρότατες δυνάμεις στη μάχη της κατάσβεσης

12.31
Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή κοντά στο νεκροταφείο του Βύρωνα. Σπίτια στους πρόποδες του Υμηττού κινδυνεύουν – Τουλάχιστον ένα έχει τυλιχθεί στις φλόγες.
Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δυο ελικόπτερα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε κοντά στον Προφήτη Ηλία υπό περίεργες συνθήκες. Εκτιμήσεις πως πρόκειται για εμπρησμό, πληροφορίες πως ακούστηκαν εκρήξεις.
Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής πηγαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
 
Σε πλήρη εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον Υμηττό, στην περιοχή ανάμεσα στο νεκροταφείο του Βύρωνα και τον περιφερειακό. Οι ισχυρότατοι άνεμοι "σπρώχνουν" τη φωτιά, με το μέτωπό της να επεκτείνεται από τον Καρέα μέχρι την Αργυρούπολη. 
 
Ήδη ένα σπίτι στους πρόποδες του Υμηττού, στον Καρέα, έχει τυλιχθεί στις φλόγες ενώ υπάρχουν κι άλλα που απειλούνται. 
Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται μέχρι την Αργυρούπολη!
 
Οι κοντινές περιοχές, Ηλιούπολη, Καρέας, Βύρωνας, έχουν "πνιγεί" στον καπνό από τη μεγάλη φωτιά που κατακαίει τα πάντα στο διάβα της. 
 
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα και δυο ελικόπτερα βρίσκονται στο σημείο και δίνουν μεγάλη μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά.
 
Η φωτιά στον Υμηττό ξεκίνησε υπό περίεργες συνθήκες από την περιοχή όπου βρίσκεται το εκκλησσάκι του προφήτη Ηλία. Όπως είπε στο Mega ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) μάλλον πρόκειται για εμπρησμό, καθώς πριν ξεσπάσει η φωτιά ακούστηκαν εκρήξεις!
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη ήδη στο υπουργείο Άμυνας και εν συνεχεία στο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας για να ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου κατάσβεσης των πυρκαγιών.
 
Ο πυκνός καπνός είναι ορατός από κάθε σημείο της Αττικής! 
 
Και ενώ υπάρχει και η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας, ξέσπασε νωρίτερα φωτιά και στο Κορωπί, κοντά στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού σε περιοχή με πεύκα, όπου επιχειρούν πυροσβέστες με 10 οχήματα. 
 
 
newsit.gr