Μεγάλος φιλανθρωπικός χορός από τον όμιλο "Αετογιάννης"

16.20
Τον ετήσιο φιλανθρωπικό χορό του διοργανώνει ο Ομιλος Παιδείας & Πολιτισμού «Αετογιάννης» Tην Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 στις 2 μ.μ. στο κέντρο «Κουρήτες» (διεύθυνση: 1ο χλμ. Γαζίου-Τυλίσου, τηλ.: 2810 823973)
 

Η εκδήλωση γίνεται για να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα (ακόμα κι από το σπίτι), είδη ρουχισμού, σχολικά είδη και  παιχνίδια (ακόμη και μεταχειρισμένα) και είδη πρώτης ανάγκης (Σαπούνια, Χαρτικά, Καθαριστικά κλπ), τα οποία θα συλλέγονται από εθελοντές στην είσοδο του Κέντρου και θα δοθούν στην «Διακονία Αγάπης» της Αρχιεπισκοπής, στις κοινωνικές δομές Δήμων & Περιφέρειας (Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο-Παντοπωλείο), στο Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων και στα Παιδικά Χωριά SOS Κρήτης.
 
Όλα τα έσοδα της Εκδήλωσης διατίθενται για την αποπεράτωση του «Ξενώνα Αγάπης» στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, του οποίου οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Το όραμα του Ομίλου για τον Ξενώνα είναι να λειτουργήσει, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, ως Ξενώνας Φιλοξενίας Φοιτητών, για άπορους φοιτητές που διαμένουν εκτός Κρήτης, οι οποίοι επιτυγχάνουν μεν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης μας αλλά αδυνατούν να σπουδάσουν για οικονομικούς λόγους. Μέχρι την υλοποίηση του στόχου αυτού ο Όμιλος αξιοποιεί τον Ξενώνα ως Χώρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αστέγων.
 
Την Εκδήλωση θα παρουσιάζει ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής Γιώργος Βιτώρος. Την προσπάθεια αυτή υποστηρίζουν αφιλοκερδώς πολλοί γνωστοί και σημαντικοί καλλιτέχνες της παραδοσιακής κρητικής μουσικής, ενώ θα παρουσιαστούν παλαιοί αλλά και ευρύτερα διαδεδομένοι χοροί της Κρήτης από τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του Ομίλου. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Ψαραντώνης, Ψαρογιάννης, Μιχάλης Κουνάλης, Βαγγέλης Πυθαρούλης, Ηλίας Χορευτάκης, Μουσικοί Χρονοναύτες, κ.α.
 
Την ημέρα της Φιλανθρωπικής Εκδήλωσης, 8 Φεβρουαρίου 2015 συμπληρώνονται 35 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Ξυλούρη. Για το λόγο αυτό ο Όμιλος αποφάσισε να κάνει ειδικό αφιέρωμα στη ζωή, το έργο και τη μουσική του σπουδαίου Κρητικού ερμηνευτή. Μαζί μας θα βρίσκονται αντιπρόσωποι της μεγάλης μουσικής οικογένειας των Ξυλούρηδων όπως: Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης), Γιάννης Ξυλούρης (Ψαρογιάννης), Λάμπης Ξυλούρης, Νίκη Ξυλούρη, καθώς και μουσικοί της οικογένειας της 3ης και 4ης γενιάς. Επίσης, το κάθε μουσικό συγκρότημα που θα εμφανιστεί θα παρουσιάσει και μια σειρά από τραγούδια του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη.
 
 Όλες οι σπιτικές Αγιοβασιλόπιτες οι οποίες προσφέρονται από τις γυναίκες μέλη του Ομίλου ευλογούνται –κατά παράδοση- από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και η επίσημη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας γίνεται στην εξέδρα από όλες τις Αρχές του τόπου και τους Χορηγούς της εκδήλωσης.
 

Λίγα λόγια για τον Όμιλο
 
Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «Αετογιάννης», ως Κοινωφελής Πολιτιστική, Μη κερδοσκοπική Οργάνωση δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο, και σε άλλες περιοχές προσφέροντας στις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο του Ομίλου λειτουργούν οι: Ομάδες Κρητικού Χορού & Πολιτισμού, Ελληνικών Λαϊκών Παραδοσιακών Χορών, Χοροί του Κόσμου, Ταξιδιωτική Ομάδα, Ομάδα Παραστάσεων, Χορωδία,  Ορχήστρα και η Εθελοντική Ομάδα!
 
Ο «Αετογιάννης» με σύνθημα «Τώρα ο Χορός είναι για Όλους» διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα τις «Γιορτές Χορού & Πολιτισμού» που είναι μια ευκαιρία προς όλους να χορέψουν και να διασκεδάσουν ΔΩΡΕΑΝ. Παράλληλα διοργανώνει παραστάσεις σε μεγάλα θέατρα για την παρουσίαση της εθνικής μουσικής & χορευτικής παράδοσης. Έχει αναλάβει πάρα πολλές σπουδαίες διοργανώσεις όπως τελετές έναρξης & λήξης, πανευρωπαϊκών & παγκόσμιων πρωταθλημάτων, παράδοσης της φλόγας των ολυμπιακών αγώνων κλπ. Ελληνικά και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα έχουν γυρίσει εκπομπές, ντοκιμαντέρ ή έχουν κάνει αφιερώματα στον Όμιλο για την Τέχνη & τη δράση του. Εμφανίζεται παντού αφιλοκερδώς και η συμμετοχή στις Ομάδες & στα Μαθήματα γίνεται με συμβολική συνδρομή ακριβώς για να μπορεί ο χορός να φτάσει σε όλους.
 
Ο Όμιλος συμμετέχει με προθυμία ΔΩΡΕΑΝ -όπου του ζητηθεί- σε οποιαδήποτε φιλανθρωπική & κοινωφελή δράση. Συγκεντρώνει τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διανέμει σε οικογένειες του τόπου σε συνεργασία με το Δήμο, την Περιφέρεια, την Αρχιεπισκοπή και άλλους φορείς (Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο-Παντοπωλείο) και προσπαθεί να βοηθά γενικά συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
 
Η επιλογή των κοινωνικών φορέων που ενισχύει ο Όμιλος προέκυψε μετά από κοπιαστική έρευνα και βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων όπως η παρουσία κοινωνικών λειτουργών αλλά και η αξιοπιστία διανομής, ώστε να είναι όλοι σίγουροι ότι η βοήθεια που θα παρασχεθεί θα καταλήξει σε συνανθρώπους μας που έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανάγκη! Επιστολές των φορέων που μας ζητούν βοήθεια και περιγράφουν λεπτομερώς τις ανάγκες τους είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας. Το δύσκολο καιρό της οικονομικής κρίσης  που διανύει ο λαός μας, ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας μας.Αν υπάρξει ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θα τα καταφέρουμε.