Μελέτη για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα της χερσονήσου Ροδοπού

14.04

Η Περιφέρεια Κρήτης (ΠΚ) στα πλαίσια του αναπτυξιακού της ρόλου προσπαθεί αφ’ ενός να προστατεύσει τη θαλάσσια περιοχή της χερσονήσου Ροδοπού, που διοικητικά ανήκει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά της Π.Ε. Χανίων, από τις επιπτώσεις της μείωσης των αλιευμάτων, αλλά παράλληλα να δημιουργήσει και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ορθολογική διαχείριση των φυσικών θαλάσσιων πόρων της συγκεκριμένης περιοχής, ώστε να καταστεί βιώσιμη και αξιοποιήσιμη, καθώς συγκεντρώνει σημαντική αλιευτική δραστηριότητα και επενδύσεις.
 
Έτσι λοιπόν μετά από ένα χρόνο πραγματικών διαβουλεύσεων, στις 24 Οκτωβρίου 2014 θα ξεκινήσει από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων  η έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία της ανωτέρω μελέτης.
 
Σας προσκαλούμε να ενημερωθείτε και να συμμετέχετε στην συζήτηση που θα γίνει στο παλαιό Δημαρχείο Κολυμβαρίου την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 σχετικά με το ερευνητικό έργο.
 
Ομιλητές:
Χαρίτων Σαρλ. Χιντήρογλου, Καθηγητής τμήματος Βιολογίας Α.Π.Θ.
 
Χρύσα Αντωνιάδου, Ερευνήτρια Διδάκτωρ ειδικού διδακτικού προσωπικού τμήματος βιολογίας.
 
Τζανάκης Γεώργιος, Γενικός γραμματέας εκπαιδευτών κατάδυσης Ελλάδος, Υπεύθυνος καταδυτικού κέντρου Oceanis dive center, Εκπρόσωπος συλλόγου αυτοδυτών Κολυμβαρίου.
 
Τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, ο οποίος αδυνατεί να παρευρεθεί λόγω του ατυχήματος, θα εκπροσωπήσει η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Όλγα Λεβάκη και η  κα Ανεζάκη Ευαγγελία  του Τμήματος Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ζητηθούν από το Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στα εξής στοιχεία επικοινωνίας:  Τηλ. 2821346653-4, Fax: 282134665, e-mail: alieia.cha@crete.gov.gr.