Μέρα έμπρακτης αλληλεγγύης σε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες

12.30

Μέρα έμπρακτης αλληλεγγύης η σημερινή για εκατοντάδες ρεθυμνιώτες που από το υστέρημά τους προσέφεραν διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, με αποδέκτες τους χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.

 

Η ανθρωπιστική βοήθεια -που θα συγκεντρώνεται μέχρι και αργά το βράδυ στην αυλή του 2ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου- θα αποσταλεί στις εθελοντικές οργανώσεις του Πειραιά, προκειμένου να διανεμηθεί στις οικογένειες των προσφύγων.

 

Την σάκα που βλέπετε στη φωτογραφία την ετοίμασε ένας λιλιπούτειος μαθητής από το  Ρέθυμνο για ένα αγόρι στην ηλικία του, που αντί να παίζει ανέμελο στο σχολείο του, έχει ήδη γνωρίσει την φρίκη του πολέμου και τώρα δίνει μάχη επιβίωσης στο λιμάνι του Πειραιά. Το μικρό αγοράκι έχει βάλει από εσώρουχα και κάλτσες, μέχρι μπλοκ ζωγραφικής και μπισκότα, ενώ με μια ζωγραφιά εύχεται στον άγνωστο φίλο του να βρει σύντομα ένα σπίτι.

 

Η “Πρωτοβουλία έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες” οργάνωσε σήμερα την ημέρα αλληλεγγύης με εκδηλώσεις που ξεκίνησαν το πρωί και θα ολοκληρωθούν αργά το βράδυ στο 2ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου.

 

Καθ? όλη τη διάρκεια της ημέρας έγινε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στους πρόσφυγες του Πειραιά, ενώ ολοκληρώθηκε και η καμπάνια αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα, με τίτλο, «μια σχολική σάκα γεμάτη αλληλεγγύη».

 

Οι εκδηλώσεις από το απόγευμα και μετά περιλαμβάνουν παρουσίαση δρώμενων από μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και συναυλία με μαθητικά και τοπικά συγκροτήματα.