Ημερίδα για το μαθητικό – νεανικό έντυπο στα Χανιά και την Κρήτη

14.22

Ο Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία-Λευτέρης Δασκαλάκης»,η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., ο Σύλλογος Δασκάλων και η Ε.Λ.Μ.Ε.Χανίων,  καλούν στην Ημερίδα Σχολικού Εντύπου που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, στις 6.30 μ.μ. στο Κ.Α.Μ.-Μεγάλο Αρσενάλι του Δήμου Χανίων.
Θέμα της ημερίδας:
«Το μαθητικό – νεανικό έντυπο στα Χανιά  και την Κρήτη. Παρελθόν, παρόν και μέλλον».
     Μέσα από τις εισηγήσεις και από τη συζήτηση που θα ακολουθήσει οι διοργανωτές φιλοδοξούν να θεμελιώσουν το ιστορικό περιβάλλον του μαθητικού εντύπου στα Χανιά και στην Κρήτη, καθώς και την καταγραφή των μαθητικών προβληματισμών και απόψεων, μέσα από τα σχολικά και διασχολικά έντυπα που υπάρχουν ήδη ή που πρόκειται να δημιουργηθούν στο μέλλον.
Πρόγραμμα της ημερίδας – Ομιλητές:
 Συντονίστρια:Σοφία Θεοδωράκη, δημοσιογράφος.

  1. Σύντομοι χαιρετισμοί από  εκπροσώπους των φορέων που συνδιοργανώνουν στα Χανιά τον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων «Λευτέρης Δασκαλάκης» 2014-2015, (Δήμος Χανίων-Σύλλογος Δασκάλων και Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων).

 

  1. Αντώνης Σκαμνάκης, Επίκουρος Καθηγητής Δημοσιογραφίας Α.Π.Θ. «Δημοσιογραφία και διαδικτυακά μέσα».

 
 

  1. Γιώργος Πιτσιτάκης, δάσκαλος-ιστορικός ερευνητής. «Το Μαθητικό – Νεανικό έντυπο στα Χανιά κατά το Μεσοπόλεμο».

 

  1. Ελένη Βακεθιανάκη, δημοσιογράφος. « Μαθητικό ρεπορτάζ και συνέντευξη. Το κρυφτό και το κυνηγητό με την είδηση. Μικροί δημοσιογράφοι, μεγάλες ανακαλύψεις».
  2. «Τα Χανιωτάκια».  Παρουσίαση του διασχολικού περιοδικού του Συλλόγου Δασκάλων του νομού Χανίων από τη Συντακτική Επιτροπή.

 

  1. Παρουσιάσεις από εκπροσώπους των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων  του νομού Χανίων, των εντύπων τους που έχουν εκδοθεί κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη. 

 

  1. Γιώργος Δασκαλάκης, δάσκαλος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία – Λευτέρης Δασκαλάκης».

  «Το παρόν και το μέλλον του σχολικού – νεανικού εντύπου, ως συνθήκη πολιτιστικής ανάπτυξης  και αισιοδοξίας στη μαθητική νεολαία. Η νεανική αισθητική ως παράγοντας προόδου στην ευρύτερη κοινωνία της Κρήτης».
 
  Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, μαθητές και δημοσιογράφοι να την παρακολουθήσουν.