Ημερίδα για τον Αθλητικό Τουρισμό και τις αναπτυξιακές προεκτάσεις του

09.57
Ημερίδα με θέμα: «Αθλητικός Τουρισμός: Οι κοινωνικές και αναπτυξιακές προεκτάσεις του» οργανώνει η  Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου στις 20-21 Ιουνίου
 
Η  Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ δημιούργησε τη διεθνή επικοινωνιακή καμπάνια: «Athletics in the land of culture», για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου Α’ Κατηγορίας  20-21 Ιουνίου  2015 στο Παγκρήτιο στάδιο.  Η διεθνής καμπάνια έχει τη σφραγίδα του τμήματος Κοινωνικής Ευθύνης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού,  των στελεχών της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς, φορείς κοινωνικοί, αθλητισμού, πολιτισμού, τουρισμού. Μια προσπάθεια που είναι βασισμένη σε μνημεία και αξίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο.  Στόχος είναι η ανάδειξη της Ελλάδας αλλά και της Κρήτης ως ένας ασφαλής και ποιοτικός αθλητικός, τουριστικός, πολιτιστικός προορισμός.
 
Ολοκληρώνοντας τη μεγάλη αυτή προσπάθειά μια μέρα πριν τους αγώνες, την  Παρασκευή 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός: Οι κοινωνικές και αναπτυξιακές προεκτάσεις του» στις 9.00π.μ.  στην αίθουσα ΠΑΣΙΦΑΗ  του ξενοδοχείου ATLANTIS καθώς μέσα από εισηγήσεις και τοποθετήσεις διακεκριμένων στο χώρο τους ανθρώπων θα δώσουμε την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία και τους εμπλεκόμενους φορείς να ενημερωθούν για ανάλογες διοργανώσεις και άλλες καλές πρακτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΕΟΤ και του  Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
 
Ώρα 9.30 : Χαιρετισμοί
 
Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης
 
Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντωνής
 
Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης
 
Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός
 
Χαιρετισμός από Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Κώστα Βαρδαβά
 
Μέλος Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ,  Πολυξένη Αργειτάκη
 
1η Θεματική
 
10.00-11.00
 
 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & Τουρισμός
 
Συντονιστής: Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα Τουρισμού,  Μιχάλης Βαμιεδάκης, «Αθλητικός τουρισμός στην Κρήτη. Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης»
 
Εισηγητές:
 
Εκπρόσωπος της αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά «Η εθνική μας στρατηγική για την προώθηση του αθλητικού τουρισμού. Προβλήματα και προοπτικές»
Ευάγγελος Παπαποστόλου, Τεχνικός Διευθυντής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας «Η συμβολή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας»
Ece Vahapoglu, Δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, δρομέας «Προωθητικές ενέργειες για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Τουρκία. Καλές πρακτικές-Αποτελέσματα»
 
2η Θεματική
 
11.00- 12.00
 
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & Κοινωνική Ευθύνη
 
Συντονιστής: Σωτήρης Κυρανάκος, Υπεύθυνος Τμήματος Κοινωνικής Ευθύνης ΣΕΓΑΣ
 
 
 
Εισηγητές:
 
–          Χαρά Νταλέκου, Δ/ντρια Marketing AEGEAN Airlines «Το κοινωνικό πρόσωπο μιας διεθνούς εταιρίας»
 
–          Γιώργος Τσαπρούνης, Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων WIND Hellas «Ιδιωτική συμβολή σε αθλητικές διοργανώσεις. Περίπτωση Run Greece»
 
–          Χρυσή Μανιαδάκη Εμπορική  Δ/νση Επιβατών & Κατερίνα Αποστολίδη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Μινωικών Γραμμών,  «Μινωικές Γραμμές & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη»
 
–          Μαρία Ευστρατίου, Πρόεδρος Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασία «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ». «Πως η ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου»
 
 
 
3η Θεματική
 
12.00-13.00
 
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, Επικοινωνία & ΜΜΕ
 
Συντονιστής : Νίκος Συριγωνάκης , Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα αθλητισμού  
 
Εισηγητές:
 
Χρήστος Κώνστας, Δημοσιογράφος-Δ/ντης ειδήσεων Κρήτη tv, Μαραθωνοδρόμος «Ο ρόλος των Μ.Μ.Ε σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα»
Βασίλης Σκουντής , Δημοσιογράφος « Ο ρόλος των media στον αθλητισμό»
 
–          Γιάννης Μαμουζέλος,  Δημοσιογράφος – μέλος Δ.Σ ΣΕΓΑΣ «Η αμφίδρομη σχέση μεταξύ Μ.Μ.Ε και αθλητισμού»
 
Karina Pereira, UEFA  Champions League Activation Expert – Σύμβουλος Χορηγιών «Πως ένα αθλητικό γεγονός μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης χορηγιών για  εταιρίες που δεν σχετίζονται με τον αθλητισμό.
 
Συμπεράσματα
 
Δημήτρης Γαργαλιάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Οργάνωση & Διοίκηση του Αθλητισμού, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
 
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ