Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση, «ΟΧΙ» από το Δ. Σ. Γόρτυνας στην εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή

21.19

Ήταν μια θυελλώδης συνεδρίαση με πολλές εντάσεις και μια διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου η χθεσινοβραδινή στο Δήμο Γόρτυνας, που έγινε παρουσία δεκάδων  Δημοτών.

Από την αρχή της συνεδρίασης (περίπου στις 8:00 το βράδυ), έως στην ολοκλήρωσή της (λίγο πριν τα μεσάνυχτα), η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη και οι αντεγκλήσεις μεταξύ Δημοτών, Δημοτικών  Συμβούλων και Δημάρχου ήταν έντονες. Μάλιστα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Κρητικόπουλος αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά τη συνεδρίαση, καθώς υπήρχε μεγάλη ένταση?

Από την αρχή οι Δημότες αρχικά και στη συνέχεια η αντιπολίτευση πίεζαν για τη λήψη απόφασης, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος δεν δέχεται την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή του.

Ο συνδυασμός του κ. Σχοιναράκη  (που χθες δεν είχε πλειοψηφία καθώς απουσίαζαν αρκετοί Δημοτικοί του Σύμβουλοι) ζητούσε αρχικά να μη ληφθεί απόφαση και αντιπροσωπεία να επισκεφτεί τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουπλή και να συζητήσουν το θέμα. Στην πορεία όμως κατέθεσε πρόταση δια χειρός της Αντιδημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Βαρβάρας Ανωγειανάκη, σύμφωνα με την οποία: «Η πατρίδα μας, αν και λαβωμένη, δίνει μαθήματα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο. Σ΄ αυτά τα μαθήματα ο Δήμος Γόρτυνας, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δηλώνει «παρόν» και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ανθρωπιστική βοήθεια. Όμως, αφού αφουγκραστήκαμε τη γνώμη των Δημοτών μας και  με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και την έλλειψη υποδομών, δηλώνουμε μετά λύπης ότι εάν μας ζητηθεί η φιλοξενία προσφύγων, θα είμαστε αρνητικοί».

Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από το σύνολο σχεδόν του Δ. Σ. Ο Δ. Σ. κ. Τσικάνης ψήφισε «παρόν», καθώς είχε καταθέσει δική του πρόταση  για τη μη λήψη απόφασης! Πρόταση κατέθεσε και ο κ. Μανιαδάκης από τη Λαϊκή Συσπείρωση για καταγγελία όσων δημιούργησαν τους πολέμους στη Μέση Ανατολή και κατ΄ επέκταση το προσφυγικό. Όμως απουσίαζε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

thiela2

 

thiela3

 

thiela4

 

thiela5

 

ΦΩΤΟ – Ρεπορτάζ: e-mesara.gr