Μηδενικό το ενεργειακό κόστος του ανακαινισμένου Δημαρχείου Ρεθύμνου – Παρουσία Πέτσα ο Αγιασμός

17.23

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος τέλεσε τον Αγιασμό στο ανακαινισμένο και ενεργειακά αναβαθμισμένο Δημαρχείο Ρεθύμνου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το πρωί η οποία ήταν κατάμεστη από κόσμο. Επίσημος καλεσμένος ο Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ο οποίος χαιρέτισε το εγχείρημα για το οποίο ο Δήμος διέθεσε από ιδίους πόρους περίπου 1.300.000 ευρώ, με το συνολικό κόστος να ξεπερνά το 1.700.000€.

Το κτήριο είναι του 1968 και οι εργασίες διήρκησαν περίπου 1,5 χρόνο με τον Γιώργη Μαρινάκη να σημειώνει ότι το ενεργειακό κόστος είναι μηδενικό για τη λειτουργία του, γεγονός που εξοικονομεί πόρους για τον Δήμο.

Η τελετή του Αγιασμού τελέστηκε με κάθε επισημότητα με την παρουσία και του βουλευτή του νομού Γιάννη Κεφαλογιάννη, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου αλλά και εκπροσώπων των τοπικών αρχών με τη Μαίρη Λιονή να εκφράζει τη συγκίνηση της καθώς για δύο θητείες ήταν δημοτική σύμβουλος.

Ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Νίνος ζήτησε από τον κ. Πέτσα να εντάξει στην αναπτυξιακή της ατζέντα η κυβέρνηση τις δαπάνες με πόρους του δημοσίου για  μεγάλα έργα και να μη στηρίζεται στους ιδιώτες.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Ρεθύμνου ζήτησε από τον κ. Πέτσα να αυξήσει τη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών στην ενδοχώρα ενώ τόνισε ότι πρέπει να λειτουργήσει ένα ειδικό σχολείο.

Τέλος, ακολούθησε κέρασμα στους παρευρισκόμενους οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο ανακαινισμένο δημαρχείο.