Μικρό ελικόπτερο προσγειώθηκε στον κήπο του Καπιτωλίου

09.47
Ένα μικρό ελικόπτερο, ένα «γυροπλάνο» όπως το χαρακτηρίζει η αστυνομία, στο οποίο επέβαινε μόνο ο πιλότος, προσγειώθηκε στον δυτικό κήπο του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία του Καπιτωλίου, ο χειριστής του ελικοπτέρου συνελήφθη και κρατείται.
 
Φέρεται πως ήθελε με την πράξη αυτή να διαμαρτυρηθεί για τη διαφθορά που επικρατεί στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα.
 
Οι γύρω δρόμοι έκλεισαν προσωρινά για την κυκλοφορία, ανακοίνωσε η αστυνομία.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Φλόριντα Tampa Bay Times, που υποστηρίζει ότι είχε πάρει συνέντευξη από τον χειριστή του ελικοπτέρου προτού προβεί στην πράξη αυτή, ενδέχεται να πρόκειται για μία ενέργεια πολιτικής ανυπακοής εκ μέρους του άνδρα που ήθελε να επιστήσει την προσοχή των Αμερικανών γερουσιαστών στο θέμα της διαφθοράς που προκαλεί η απορρύθμιση των κανόνων χρηματοδότησης των προεκλογικών εκστρατειών.
 
Χειριστής του ελικοπτέρου ήταν ένας 61χρονος ταχυδρόμος από τη Φλόριντα, που ονομάζεται Ντάγκ Χάτζις.
 
Στόχος του ήταν να παραδώσει μία επιστολή σε κάθε έναν από τους 535 αμερικανούς γερουσιαστές.
 
«Απαιτώ μια μεταρρύθμιση και κηρύσσω μία εξέγερση του εκλογικού σώματος με έναν τρόπο σύμφωνο με την περιγραφή του Τζέφερσον των δικαιωμάτων στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ» έγραψε ο άνδρας, σύμφωνα με την εφημερίδα, τον οποίο κατέγραψε ενός προετοίμαζε αυτές τις επιστολές.
 
Οι γύρω δρόμοι έκλεισαν προσωρινά για την κυκλοφορία. Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι, όμως, δεν βρήκαν «επικίνδυνο» υλικό στο ελικόπτερο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό