“Μην τα παρατάς ποτέ!”

15.35

Ο Βασίλης Γουγουλάκης από τους Ramrod έχει ως όνειρο του την κατάκτηση του τίτλου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα minifootball και με οδηγό το πείσμα ζωής που διαθέτει, ωθεί την ομάδα του προς άλλη μία αξιόλογη προσπάθεια!

Ο Βασίλης λατρεύει το NJOY UNILeague και προσπαθεί να ωθήσει τους παίκτες του με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο στο να κατακτήσουν τον τίτλο! H ομάδα του, οι Ramrod επιδιώκουν με προσεκτικά σχεδιασμένη στρατηγική και ζήλο να πετύχουν τον στόχο τους και έχουν την τύχη να διαθέτουν στον πάγκο τους έναν εραστή του αθλητισμού και βέβαια του minifootball!

Ας δούμε όμως πώς ακτινογραφεί ο ίδιος την ομάδα, τον εαυτό του αλλά και ολόκληρη τη διοργάνωση.

Πάθος για το ποδόσφαιρο, πάθος για την προπονητική, πάθος για τον σχεδιασμό της στρατηγικής της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Ισχύει κάτι ή όλα αυτά για τον Βασίλη; Ο ίδιος είναι ξεκάθαρος:

Είναι καλή ερώτηση αυτή. Το πάθος είναι γενικά για τον αθλητισμό, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο. Απλά το ποδόσφαιρο είναι το πιο κεντρικό της υπόθεσης. Είναι μεγάλη υπόθεση να ζεις το παιχνίδι μέσα στις τέσσερις γραμμές του ποδοσφαιρικού γηπέδου, δε συγκρίνεται για μένα πχ με το πως το ζεις μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου μπάσκετ.

Είναι επίσης διαφορετικό πάθος η προπονητική. Η στρατηγική, όπως το είπες, είναι άλλο πράγμα”.

Το NJOY είναι παρών στην μεγαλύτερη γιορτή των φοιτητών με τον πιο εμφατικό τρόπο: Μεγάλος χορηγός εδώ και 6 χρόνια και απόλυτα συνδεδεμένο μαζί τους.

Η επόμενη ερώτηση είναι ειδικότερη για τον προπονητικό πάγκο: Τι εξιτάρει ιδιαίτερα τον Βασίλη όταν κοουτσάρει την ομάδα των Ramrod;

“Το αποτέλεσμα! Μπορεί να ακούγεται κάπως όλο αυτό, αλλά αυτό με κάνει χαρούμενο. Δεν είναι ότι δεν απολαμβάνω τη χάρη του παιχνιδιού, αλλά όλο το παιχνίδι αποτελεί την πορεία για το αποτέλεσμα που με ευχαριστεί!

Είναι επίσης πολύ σημαντικό για μένα να βλέπω τα παιδιά να αγωνίζονται, να εφαρμόζουν την τακτική, τις κομπίνες που έχουμε σχεδιάσει. Όλα αυτά είναι επίσης σημαντικά και με ικανοποιούν πολύ, αφού δείχνει ότι τα παιδιά έχουν αφομοιώσει πράγματα και τα εφαρμόζουν στο γήπεδο. Έτσι, η χαρά για την εφαρμογή των πλάνων στο γήπεδο προηγείται και φέρνει και τη χαρά για το αποτέλεσμα”

Για την ομάδα του, τους Ramrod, το κλίμα είναι ιδανικό:

“Είμαστε όλοι πολύ καλά, υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα, δημιουργήθηκε μία παρέα από το πουθενά και από τη δικιά μου τρέλα να πάω να κατακτήσω ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο δεν το έχω καταφέρει ακόμα βέβαια, αλλά από εκεί προέκυψε. Εγώ έψαχνα πάντα να βρω καλούς παίκτες, ξεκίνησα από δύο παιδιά και στη συνέχεια φτιάξαμε δύο ποδοσφαιρικές παρέες με τις προτάσεις ενός άλλου, φίλου, για να φτάσουμε σήμερα να είμαστε μία δεμένη ομάδα”.

H UMBRO αποφάσισε να στηρίξει την διοργάνωση από το 2013 και να συνδέσει το όνομά της μαζί της τουλάχιστον μέχρι το 2016 και να ντύσει σε πολύ χαμηλές τιμές όλες τις ομάδες από τα απλά της σχέδια μέχρι και τα πιο εντυπωσιακά από τη νέα της κολεξιόν.

Δεν είναι μόνο οι παίκτες του Βασίλη, αλλά και οι αντίπαλοι του, οι οποίοι τον εκτιμούν. Η απάντηση του μοιάζει να εξηγεί το λόγο:

“Εμείς δεν κάνουμε προπονήσεις, γιατί δεν υπάρχει χρόνος, αλλά κοιτάμε να είμαστε πάντα αποδοτικοί και να διορθώνουμε τα λάθη μας, κάτι βασικό στον αθλητισμό. Η “καραμέλα” της διαιτησίας είναι το πιο καλό άλλοθι για να πατήσει κάποιος πάνω του, αλλά αυτό δεν είναι σωστό.”

Για τη διοργάνωση, η απάντηση του δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας:

“Άψογη! Δε χρειάζεται να πω άλλη λέξη. Η διοργάνωση είναι άψογη!”

Πώς προβλέπει ο ίδιος τη φετινή πορεία της ομάδας και ποιες άλλες ομάδες ξεχωρίζει, στον δρόμο για τον φετινό τίτλο;:

“Πρώτα ο Θεός, θέλουμε να είμαστε υγιείς και πιστεύω ότι θα πάμε ψηλότερα. Αυτό άλλωστε παίζει μεγάλη σημασία στον αθλητισμό, γιατί μπορεί να πας για το Πανελλήνιο και να χάσεις δύο παίκτες .

Οι Κωστάκηδες είναι πολλοί καλοί. Οι Amigos είναι μία υπολογίσιμη δύναμη και μάλιστα τους έχουμε συναντήσει 3-4 φορές και δεν τα έχουμε καταφέρει απέναντι τους. Περιμένω να τους δω και φέτος. Σίγουρα θα υπάρξουν και εκπλήξεις, αλλά δεν έχω δει όλες τις ομάδες σε αυτόν τον πρώτο γύρο. Στη δεύτερη φάση θα έχω καλύτερη εικόνα”.

To iyouth αποφάσισε να υποστηρίξει το NJOY UNILeague και να συνδέσει το όνομά του μαζί του, ως το πλέον νεανικό και πρωτοπόρο ταξιδιωτικό γραφείο.

Ο ίδιος θαυμάζει τον Μουρίνιο, εξηγεί το λόγο και ταυτόχρονα αναλύει τους λόγους της “κατασκοπείας” των αντιπάλων:

Η δουλειά μου στον πάγκο δεν είναι μόνο οι εντολές και οι αλλαγές Θα πρέπει να έχω στοιχεία για τον αντίπαλο και να τα δώσω στους παίκτες μου. Η θέση στον πάγκο δεν ξεκινά και τελειώνει με την έναρξη και τη λήξη του αγώνα. Πρώτ' απ' όλα θα πρέπει να είσαι καλός εσύ και να τους σέβεσαι όλους, αυτό είναι βασικό.

Ο Μουρίνιο είναι ο δάσκαλος. Είναι ο αγαπημένος μου προπονητής στον αθλητισμό, μου αρέσει μαζί με τον Μπέκαμ αλλά ο Μουρίνιο είναι δυναμικός και τα κατάφερε χωρίς να έχει πετύχει κάτι πριν και έφτασε εκεί που έφτασε. Σεβασμός!”

Για την Ελληνική ομάδα, που εκπροσωπεί τη χώρα στο miniEURO, χρησιμοποίησε τα καλύτερα λόγια:

“Είναι πολύ καλή η Ελληνική ομάδα. Έχω δει αγώνες της. Έχει φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο, με συστήματα και κομπίνες στα φάουλ της. Να μην τα αποκαλύπτω και στη συνέντευξη! Φέτος ήταν δυσάρεστο που αποκλειστήκαμε στο ματς με τους Γερμανούς, αλλά πέρυσι, στα πέναλτι, θα μπορούσαμε να έχουμε περάσει πολύ εύκολα. Ήμασταν άτυχοι εκεί.”

Στο κλείσιμο της συνέντευξης, ο Βασίλης έστειλε ειδικό και γενικό μήνυμα ζωής, για όλους, με αφορμή τη συμμετοχή του στο NJOY UNILeague:

Τρεις λέξεις: “Never give up!” (Μην τα παρατάς ποτέ!). Εντάξει, το ξέρω ότι το γενικεύω, αλλά όσο μπορείς στη ζωή, όσο και αν είναι δύσκολο, δε θα πρέπει να τα παρατάς στη ζωή σου. Θα πρέπει να προσπαθείς, γιατί ελάχιστα θέματα είναι αυτά στα οποία δε μπορείς. Θα πρέπει να συνεχίζεις να προσπαθείς!”

Ας μην ξεχνάμε πως η Πρωταθλήτρια Ομάδα του NJOY UNILeague προκρίνεται στην προεπιλογή της Ελληνικής Ομάδας του miniEURO 2015, Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Minifootball της EMF (European Minifootball Federation).