Μηνύει ο Νίκος Ρουσσόπουλος 4 εργαζομένους της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων – 12 ήδη οι δικογραφίες απαντά η Μ. Παπαδάκη

14.19

Μηνύσεις σε βάρος 4 πρώην εργαζομένων της μονάδας Φροντίδας ηλικιωμένων κατέθεσε ο δικηγόρος των συνιδιοκτητριών που είναι προφυλακιστέες, για ψευδομαρτυρία ενώπιον των αρχών καθώς υπάρχουν αντιφάσεις. Ο Νίκος Ρουσσόπουλος βρέθηκε το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Χανίων όπου κατέθεσε το αίτημα του για να κινηθεί η νομική διαδικασία.

Να θυμίσουμε πως η 69χρονη ιδιοκτήτρια της μονάδας έχει κάνει αίτηση αποφυλάκισης, η οποία απορρίφθηκε από τον Ανακριτή, με τον κ. Ρουσσόπουλο να λέει ότι δε γίνεται με ιατροδικαστικά πορίσματα που δε μιλούν για συγκεκριμένα αίτια θανάτου να κρατούνται 4 άτομα στη φυλακή.

Ο κ. Ρουσσόπουλος τόνισε ότι από πέρυσι την άνοιξη που είδε το φως της δημοσιότητας η υπόθεση δεν έχει δοθεί ακόμα στην υπεράσπιση το βιντεοληπτικό υλικό, αλλά και τα αντίγραφα από τις αυτοψίες των δικαστικών αρχών.

Σε περίπου 1,5 μήνα στις 18 Νοεμβρίου θα εκδικαστεί η υπόθεση των πλημμεληματικών παραβάσεων στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων μετά την αναβολή που ζήτησε και πήρε στις 2 Σεπτεμβρίου ο γενικός γιατρός ο οποίος κρατείται στο κατάστημα κράτησης Χανίων. Σε ερώτηση μας στην υπηρεσία δημόσιας υγείας για το πόσοι φιλοξενούνται σήμερα στη μονάδα, δεν πήραμε απάντηση ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Ρουσσόπουλο δεν ξεπερνούν τα 46 άτομα που προβλέπονται στην άδεια λειτουργίας.

Να θυμίσουμε ότι στη δικογραφία χαρακτηρίστηκαν ως ύποπτοι 64 θάνατοι ηλικιωμένων της μονάδας μέσα σε λίγα χρόνια ενώ οι κατηγορούμενες συνιδιοκτήτριες αντιμετωπίζουν κατηγορίες και για εξαπάτηση ηλικιωμένων με σκοπό να τους αποσπάσουν την περιουσία και οι γιατροί για απάτη από την υπεσυνταγογράφιση φαρμάκων αλλά  και ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης όπως αποδίδεται από την Εισαγγελία.

Συνολικά 12 δικογραφίες έχουν σχηματιστεί σε βάρος των κατηγορουμένων καθώς από την έρευνα προκύπτουν νέα στοιχεία, σημειώνει από την πλευρά της η δικηγόρος των οικογενειών των ηλικιωμένων, Μαρία Παπαδάκη.